Frygt for skattehop i Tranekær

Hvis ikke vi får 5-6 millioner af staten, er der ingen rimelighed til, mener Tranekærs borgmester Jørgen Nielsen (V). (Arkivfoto)
Foto: Hans Østergaard

Frygt for skattehop i Tranekær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TRANEKÆR: Godt otte millioner kroner mangler på budgettet for 2005 i Tranekær efter spareknivens indledende snit. Hvis det går virkelig galt, kan yderligere sammenlagt 3,5 millioner kroner måske spares på byggemodning og manglende bidrag til kassebeholdningen, men så ser borgmester Jørgen Nielsen heller ikke yderligere sparemuligheder forude.

- Hvis ikke Indenrigsministeriets tilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner skaffer os 5-6 millioner kroner næste år, så har vi virkelig et problem. Så kommer vi ikke uden om en skattestigning, siger Jørgen Nielsen efter byrådets førstebehandling af 2005-budgettet forleden. Skatten i Tranekær er blandt Fyns højeste med 22,5 procent.

I år har Tranekær modtaget en statscheck på 4,5 millioner kroner.

- Men puljen er gjort større, så vi håber på et større beløb næste år. Ellers er der da noget fuldstændig galt med systemet. Så vil det være dybt urimeligt. Tranekær hører i den grad til landets vanskeligst stillede kommuner. Vi er oven i købet på top ti-listen, siger Jørgen Nielsen.

Næste års statstilskud til særligt skrantende kommuner ventes offentliggjort i allernærmeste fremtid.

Men selv hvis Tranekær skulle modtage de ønskede 5-6 millioner kroner, må politikerne nok se i øjnene, at der næppe bliver råd til at byggemodne for 2,5 millioner kroner i det naturskønne område ved Løkkeby. Her skull e blandt andet en række landbrugsparceller gøres klar til byggeri, altså grunde med plads til ridehest og mindre husdyrhold.

- Det er den onde cirkel. Vi har brug for den slags byggemodning for at tiltrække nye indbyggere, siger Jørgen Nielsen.

Udskrivningsgrundlaget i Tranekær hører til Danmarks laveste. Skatteindtægterne stiger ikke i samme grad som udgifterne. Og desuden har Kommunernes Landsfore ning regnet ud, at den statslige udligningsfacon snyder Tranekær for tre millioner kroner hvert år.

Frygt for skattehop i Tranekær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce