Frostvejr øger risiko for skorstensbrand: Brug mindre brændestykker

Brug små rene og tørre stykker træ, når du fyrer op i brændeovnen. Især når skorstenen er kold på grund af frostvejr. Modelfoto

Frostvejr øger risiko for skorstensbrand: Brug mindre brændestykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vagthavende hos Beredskab opfordrer husejere med brændeovn til at fyre med fintkløvet brænde, når kulden gør skorstenen kold

Svendborg: Det kolde vejr gør det til højsæson for skorstensbrand, og natten til onsdag måtte brandbilerne for eksempel rykke ud til en brændende skorsten i et hus i på Lundevej i Stenstrup. Det var anden skorstensbrand i samme uge i det sydfynske område.

- Der stod meterhøje flammer op ad skorstenen, som vi fik slukket, fortæller indsatsleder Kenneth Hørdum, der var med på udrykningen.

Bortset fra en ødelagt skorsten, skete der ikke skader på huset, men der er god grund til at være særligt opmærksom på brandfaren netop i en tid med frostvejr.

Det siger hans kollega Brian Christensen, der også har været på vagt i den kolde tid.

- Det er en stigende risiko for skorstensbrand, når det bliver så koldt, som nu, siger han.

Han forklarer, at det kan gå galt, når husejere fyrer kraftigt op i deres brændeovne i det kolde vejr.

- Når det er rigtig koldt, og det samtidig blæser, bliver loftrummet så koldt, at det kan påvirke den varme røg i skorstenen, forklarer han.

- Den varme røg kan fortættes og aflejres ved afkøling, så uforbrændte partikler sætter sig. Det kan udvikle sig til skorstensbrand.

Brian Christensen opfordrer til altid kun at fyre med fintkløvet- og absolut rent og tørt brænde.

- Brug de små fine stykker brænde og korrekt tilførsel af luft. Jo mindre stykker, jo mere optimal forbrænding får man, og det er godt både for økonomien og miljøet. Samtidig minimerer det risikoen for skorstensbrand. Man kan iøvrigt altid rådføre sig med sin skorstensfejer, som er specialist på det område, lyder det gode råd fra indsatslederen.

Den varme røg kan fortættes og aflejres ved afkøling, så uforbrændte partikler sætter sig. Det kan udvikle sig til skorstensbrand.
Brian Christensen, indsatsleder ved Beredskab Fyn, Svendborg

Frostvejr øger risiko for skorstensbrand: Brug mindre brændestykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce