• Unge og ældre i samme båd skal styrke sammenhold i sejlklub

Mens havnene i Det Sydfynske Øhav helt rutinemæssigt for årstiden er ved at blive tømt for lokale sejl- og motorbåde, rendte Fyens.dk ind i en hel håndfuld tyskflagede lystbåde bemandet med sejlere i flere generationer. Eller mere præcist - en håndfuld voksne skippere og en lille snes unge i teenage-alderen eller yngre.

- Udvikling til gavn for alle

- Vi er på generationssejlads, fortalte leder af ungdomsafdelingen i den nordtyske Segelclub Eckernförde, Marie-Ivonne Otisi-Schaarschmidt til Fyens.dk.

- Formålet med sejladsen er at ryste klubbens unge og ældre sammen, så vi kan styrke kontakten mellem generationerne og udvikle klubben til gavn for medlemmer i alle aldre, sagde Marie-Ivonne Otisi-Schaarschmidt.

- Under instruktion lader vi de unge prøve det meste om bord, så de også får en masse praktiske færdigheder i at håndtere de voksnes almindelige lystbåde til tursejlads, fortalte ungdomslederen.

Anløb i Svendborg, Ærøskøbing og Marstal

Fem dage er der sat af til sejladsen fra Eckernförde og rundt til havne i Det Sydfynske Øhav. Den friske efterårstur startede med afgang fra hjemhavnen i søndags og med ankomst til Svendborg samme dag. I går nåede generations-sejladens fem både til Ærøskøbing. I dag er målet Marstal, hvor de tyske sejlere vil nikke genkendende til passagerbåden Andreas Gayk. Efter nogle år i Eckernförde ligger den gamle smørbåd nu på Marstal Værft og venter på sin skæbne. I morgen sætter generations-sejladsen kursen hjem mod Eckernförde.

- Interessant museum

I Svendborg benyttede de unge tyske sejlere og deres voksne ledsagere lejligheden til at opleve det nyindrettede Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen.

- Det er interessant for både de unge og os. Vi har ikke noget tilsvarende derhjemme, bemærkede Marie-Ivonne Otisi-Schaarschmidt, mens de unge var igang med at løse maritime udfordringer specielt skabt til museets besøg af skoleklasser.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".