Dorthe Ullemoses (DF) forslag om at sikre, at institutioner i Svendborg skal kunne servere svinekød, fik en hård medfart på byrådsmøde tirsdag aften.

Svendborg: Der skal ikke ændres et komma i Svendborg Kommunes madpolitik.

Et stort flertal i Svendborg Byråd afviste tirsdag aften et forslag fra Dansk Folkepartis Dorthe Ullemose, som skulle sikre, at der også i fremtiden skal kunne serveres frikadeller, medisterpølse og andre retter med svinekød i kommunens institutioner.

Dorthe Ullemose kom i strid modvind tidligt i debatten, da formanden for Udvalget for Børn og Unge, Mette Kristensen (V) gik hårdt til DF-politikeren.

- Jeg bryder mig ikke om jeres korstog. Det står allerede i vores måltidspolitik, at vi skal værne om vores madkultur. Så hvad er det, vi skal stemme om? Noget vi allerede har? Den tekst, vi skal tage stilling til, er en kopi af den tilsvarende sag i Randers, og jeg synes, I ser spøgelser, når I går i gang med den her symbolpolitik. Det hører ingen steder hjemme, lød det fra formanden.

Og hun fik opbakning fra alle undtagen Dansk Folkepartis to repræsentanter i byrådet til at lade forslaget falde med et brag.

Ender næppe her

Sagen ender dog - til trods for at 27 ud af byrådets 29 politikere stemte nej til forslaget - næppe her.

Dorthe Ullemose understregede nemlig, at hun højst sandsynligt vil rejse sagen i Udvalget for Børn og Unge.

- Det er et ømtåleligt emne og en mærkesag for os. Det handler om danske traditioner og dansk madkultur, og vi ser, at der er ved at ske et værdiskred. Det er vi nødt til at være på forkant med, fastslog hun.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
6
DF i Svendborg opgiver krav om svinekød

DF i Svendborg opgiver krav om svinekød

20
Ullemose: Gris på dagsordenen i Svendborg

Ullemose: Gris på dagsordenen i Svendborg

22
Lokalt nej til tvungen svinekød

Lokalt nej til tvungen svinekød