Svendborg Kommune udlåner lokaler på den engang lukkede Frederiksø. Eneste krav til lejerne er, at de skaber liv på øen

- Vil du lege med på Frederiksø, spørger Svendborg Kommune i en annonce.

Kommunen købte i 2014 lokalerne på Frederiksøens vestvendte kaj, og indtil man finder ud af, hvordan lokalerne skal anvendes frem over, udlåner kommunen de rå og uopvarmede lokaler til personer, der har lyst til at være med til at forvandle det tidligere lukkede arbejderland på Frederiksø til et åbent og tilgængeligt landskab.

Chefkonsulent i Svendborg Kommunes udviklingsafdeling, Rikke Lindholst, forklarer, at alle kan søge, uanset om man titulerer sig som kunstner, håndværker, guide eller noget fjerde.

- Vi udelukker ingen på forhånd. Vi har ikke mange krav til lejerne, men vi siger alligevel, at de skal have interesse i at skabe liv på øen. Det er med andre ord ikke interessant at udlåne lokalerne til lager, siger Rikke Lindholst.

Også erhvervsdrivende er velkomne i kommunens lokaler på øen. I så fald vil lokalerne udlejes og ikke udlånes.

Et kvadratmeterpuslespil

Selvom flere af kommunens lokaler allerede er udlånt eller -lejet, er der stadig flere ledige kvadratmeter

- Vi lægger os ikke fast på, hvor mange lejemål de ledige kvadratmeter giver. Vi lægger op til, at folk kan leje sammen med andre og dele lokalerne. Nogen har måske brug for lokalerne i tre uger, andre i et helt år. Vi skal have stykket puslespillet sammen, fortæller Rikke Lindholst.

For chefkonsulenten er ambitionerne høje, men hvordan Frederiksø udnyttes i fremtiden vil kun tiden vise, siger hun.

Læs mere i Fyns Amts Avis lørdag og på www.svendborg/dk/vildulege.

  • Mie

    Af:

    Siden april 2016 har jeg jeg lavet avis og digitalt indhold til Ugeavisen Odenses læsere. Inden da sad jeg som jourhavende på Fyens.dk med flere års erfaring. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet, og i 2016 afsluttede jeg min kandidat i digital journalistik. Jeg har boet på Fyn siden 2010, og det er endnu ikke lykkedes mig at snyde en fynbo til at tro, jeg er fra herfra.