Fremtiden på plads: Starling får ansvaret for Sydfyns Flyveplads

Starling Airport Service Aps overtager driften af Sydfyns Flyveplads. Arkivfoto: Kim Rune.

Fremtiden på plads: Starling får ansvaret for Sydfyns Flyveplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Driften og vedligeholdelsen af Sydfyns Flyveplads på Tåsinge varetages de kommende 20 år af selskabet Starling Airport Service Aps, som indehaves af Peter Nordquist.

Tåsinge: Efter et års skriverier og uvished om, hvad der måtte ske, er fremtiden for Sydfyns Flyveplads på Tåsinge endelig faldet på plads.

Selskabet Starling Airport Service Aps har vundet udbuddet på en 20-årig koncessionskontrakt og overtager derfor råderetten af den omstridte flyveplads. Og det er yderst glædeligt, meddeler indehaver Peter Nordquist.

- Det er da strålende, dejligt og spændende, siger han.

Uden hjælp fra kommunen
  • Starling Airport Service får i dag et driftstilskud på 540.000 kroner fra Svendborg Kommune til driften af Sydfyns Flyveplads, men det er snart fortid.
  • Tilskuddet skæres i 2020 ned til 340.000 kroner, i 2021 bliver det 170.000 kroner og i 2022 bortfalder tilskuddet helt.
  • Sydfyns Flyveplads har samtidig været presset af, at brændstofselskabet BP har stoppet leverancen af brændstof, fordi brændstofanlægget ifølge dem er forældet. Kommunen har afvist at finansiere et nyt anlæg.
  • I stedet har kommunen udbudt driften på en lang 20-årig koncessionskontrakt, som Starling Airport Service nu har vundet.

Ro på bagsmækken

Det er snart et år siden, at der for alvor blev sat spørgsmålstegn ved flyvepladsens fremtid.

Dengang besluttede politikerne i Svendborg ad to omgange at reducere dens driftstilskud, hvilket ville gøre det svært at drive flyvepladsen videre.

Det blev ikke bedre af, at brændstofselskabet BP siden meddelte, at det ville stoppe leverance til flypladsen, fordi brændstofanlægget - ifølge dem - var forældet. Samtidigt gav politikerne udtryk for, at det ville være op til en ny forpagter at sørge for et nyt anlæg.

Alt det er heldigvis fortid nu, mener en lettet Peter Nordquist, som er tilfreds med, at man har fået en 20-år lang aftale.

- Det har været usikkert. Sidste år skulle flyvepladsen jo nedlægges. Det var Svendborg Kommunes udspil at nedlægge den. Men det vil den heldigvis ikke mere, og det her gør, at vi forhåbentligt kan få lidt ro på bagsmækken, siger han og afslører, at man allerede er i gang med at undersøge mulighederne for et nyt brændstofanlæg.

- Det er det helt sikkert. Vi har kigget på forskellige muligheder. Hvor lang tid, der går, ved jeg ikke. Sådan noget skal lige falde på plads først, siger han.

Inden da regner Peter Nordquist med at nå rundt til de forskellige brugere af flyvepladsen og tage en snak med dem om fremtiden.

- Vi må finde ud af det med brugerne om, hvordan og hvorledes landet ligger. De må også være indstillet på, at der sker nogle ændringer. Det kunne være, at vi skulle kigge lidt på taksterne og de andre forhold omkring leje og lån. Og om, hvor meget tilstedeværelse man kan forvente af os fremover, siger han.

Glad for bidraget

Der var to interessenter, som havde afgivet bud på at varetage Sydfyns Flyveplads i fremtiden.

Koncessionkontrakten gik til det højeste bud, som altså kom fra Starling Airport Service Aps og lød på 375.000 kroner. Driftselskabet Sydfyns Flyveplads, som var den anden interesserede part, havde budt 210.000 kroner.

Sidstnævnte har efterfølgende sendt en skriftlig udtalelse til Fyns Amts Avis:

- Det er med stor glæde, at vi med oprettelsen af Driftselskabet Sydfyns Flyveplads (DSF) og afgivelse af bud har været med til at facilitere, at der også over de næste 20 år findes en flyveplads på Tåsinge. Og vi ønsker Starling Airport Service held og lykke med udmøntningen af koncessionsaftalen, skriver folkene bag selskabet.

Fremtiden på plads: Starling får ansvaret for Sydfyns Flyveplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce