Der bliver sat spot på Frederiksøs fortid, nutid og fremtid, når Fyns Amts Avis inviterer til Debatteriet tirsdag 22. maj.

Svendborg: Hvad er dens historie, og hvad skal der ske med den i fremtiden?

Det bliver der sat fokus på, når Fyns Amts Avis inviterer til Debatteriet på spillestedet Kammerateriet på Frederiksø tirsdag 22. maj.

Aftenens omdrejningspunkt bliver netop den lille ø, som reelt blev grundlagt, da det blev besluttet at læsse ballast fra skibene over på den lille sandbanke Koholm i Svendborg Havn og omdøbe den til Frederiksø - i 1843.

- Frederiksø fylder 175 år i år, og vi synes, at det er værd at markere. Og vi har valgt at stille spørgsmålet om, hvordan vi kunne tænke os, at øen ser ud om 25 år, siger Hans-Henrik Dyssel, der er nyhedsredaktør på Fyns Amts Avis og manden, der skal styre løjerne og det fire mand store panel.

Det udgøres af museumschef Esben Hedegaard, Svendborg Erhvervsråds-formand Per Nykjær, Lars Aagaard fra spillestedet Hansted og Jacob Bjerregaard Engmann fra Baggårdteatret.

- Esben Hedegaard skal fortælle historien om Frederiksø, og så håber vi på en bred debat, hvor vi rammer noget kultur, noget kulturelt iværksætteri og noget mere erhvervsrettet. Og jeg håber, det bliver en debat, som vil overraske og give nye perspektiver på en meget vigtig del af Svendborg by, siger Hans Henrik Dyssel. Og tilføjer, at der Debatteriet-traditionen tro bliver rige muligheder for at stille spørgsmål undervejs.

Der lægges fra land klokken 17, og der er gratis adgang for normalprisbetalende abonnenter. Tilmelding på telefonnummer 6221 4621 senest tirsdag 22. maj klokken 14.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.