Renoveringen af broen til Frederiksø kommer kun til at koste det halve af det budgetterede.

Svendborg: Broen til Frederiksø er i så ringe forfatning, at den vil blive lukket for tung trafik, hvis den ikke bliver renoveret.

Det var konklusionen efter en gennemgang af broen, og nu går renoveringen i gang. Firmaet Munch Havne og Anlæg har vundet en licitation på arbejdet, der ventes at gå i gang i starten af april og vil løbe frem til midten af juni. Arbejdet kan dog blive en smule forsinket, da der er usikkerhed om leverancen af den specielle stål, der skal bruges til renoveringen.

Munch Havne og Anlæg vandt arbejdet med et bud på 1.939.333 kroner. De øvrige bud kom fra Per Aarslev (2.284.000 kr.), CG Jensen (2.398.000 kr.), Arkil (2.552.00 kr.) og Jorton (2.769.000 kr.).

Kommunen har afsat fire millioner kroner til renoveringen af den bærende konstruktion og kan altså lade halvdelen af pengene blive liggende i kassen.

Afdelingsleder Jan Yttesborg oplyser, at det vil være muligt at køre over broen i hele renoveringsperioden, mens det ene fortov vil blive midlertidigt afspærret.

Tag skal renoveres

Ud over pengene til renoveringen af Frederiksbroen er der frem til 2020 afsat i alt 11,2 millioner kroner til vedligeholdelse af bygningerne på havnen og på Frederiksø.

De mange penge er blandt andet afsat, efter at en gennemgang på Frederiksø har vist, at mange af bygninger på øen er i dårlig stand. I 2017 er det blandt andet planen af renovere taget på det nye Danmarks Museum for Lystsejlads, og der er også afsat penge til etablering af nye toiletter ved Frederiksbroen.

På den øvrige del af havnen vil der i 2017 blive lavet tagreparationer på turistinformationsbygningen ved Ærøfærgerne og på sejlershoppen på Nordre Kajgade. Desuden er der afsat penge til en opgradering af serviceniveauet og velfærdsfaciliteterne på Dreje Havn.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.