Freden i SF brudt sammen


Freden i SF brudt sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UENIGHED: De stridende parter i SF-Svendborg har forskellig opfattelse af, hvad ekstraordinær generalforsamling vedtog

SVENDBORG: De stemte for den samme udtalelse - de stridende parter i SF-Svendborg. Men de er vildt uenige om, hvad det, de stemte for, betyder. Freden er brudt sammen i SF-Svendborg.Den varede et halvt døgn.

På en ekstraordinær generalforsamling stemte begge de stridende parter - SF-Svendborgs bestyrelse og folketingskandidat Maj Stillinger - for samme udtalelse, der havde til hensigt at bilægge en månedlang offentlig strid. Udtalelsen betyder, at generalforsamlingen - ifølge Flemming Kjær Sørensen fra partiets formandsskab - bakker bestyrelsens kritik af Maj Stillinger op.

Anden udlægning

Den udlægning kalder Maj Stillinger direkte usand.

En tredjedel af partiforeningens cirka 100 medlemmer deltog i den ekstraordinære generalforsamling.Bestyrelsen havde bebudet sin afgang, hvis den ikke fik generalforsamlingens støtte.

Bestyrelsen forsøgte i august forgæves at få Maj Stillinger til at trække sig som folketingskandidat. Derefter tog bestyrelsen det usædavnlige skridt offentligt at undsige Maj Stillinger som folketingskandidat og beskyldte hende for at pjække fra sine politiske tillidsposter. Siden har partikrigen raset.

Vedtagelsen

En næsten enig ekstraordinær generalforsamling vedtog mandag aften at stoppe krigen med følgende udtalelse:

"Generalforsamlingen tager bestyrelsens håndtering af sagen til efterretning. Generalforsamlingen godkender bestyrelsens fremtidige mandat".

Enige med bestyrelsen

Flemming Kjær Sørensen udlægger vedtagelsen således, at medlemmerne for det første er kritisk mod bestyrelsen for dens håndtering af sagen, men for det andet bakker bestyrelsen op.

- Udtalelsen siger noget om håndteringen af sagen. Men den siger vel ikke noget om, hvad generalforsamlingens deltagere mener om sagens indhold?

- Jo, de er enige i bestyrelsens vurdering af Maj Stillinger som kandidat, siger Flemming Kjær Sørensen.

Direkte usandt

Maj Stillinger er lamslået. Hun stemte selv for udtalelsen. Og forstår ikke Flemming Kjær Sørensens udlægning af, hvad der blev vedtaget.

- Det er ikke sandt.Det var slet ikke det, det handlede om. Det er direkte usandt, siger hun.

Hun siger, at hun naturligvis ikke har stemt for en udtalelse, der blåstempler bestyrelsens "manglende tillid til Maj Stillinger" - som det hed i udtalelsen fra 20. august.

Svendborg-Langelandkredsen folketingskandidat for SF, Kaj Stillinger - far til Maj Stillinger - stemte også for generalforsamlingens udtalelse. Han har fra stridens start stået last og brast med Maj Stillinger.

Forelagt Flemming Kjær Sørensens udlægning af generalforsamlingens vedtagelse bliver Kaj Stillinger larmende tavs.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Simpelthen, siger han.

Freden i SF brudt sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce