Fredelig kulturfestival frygter ballade


Fredelig kulturfestival frygter ballade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVENDBORG: Mens Svendborg lurer på ballade fra de mulige bz'ere på kulturfestivalen, er deltagernes frygt for svendborgenserne stadigt stigende. I løbet af det sidste døgn har flere forsøgt at provokere deltagerne.

- Sent fredag aften kom nogle fulde folk herud og råbte efter os. Desuden var der nogen, der parkerede deres bil og blændede op og ned for billygterne, som om de ville provokere os, fortæller Mal-the, der er talsmand for festivalen "Kunst i Det Grønne".

For at sikre sig mod mulige overfald, noterer deltagerne nummerpladerne på de biler, der kommer ud til teltlejren.

- Hvis nogen kommer herud i bil og angriber os, kan vi give numrene til politiet, så de kan finde frem til gerningsmændene siger Malthe.

Stille og roligt

Lørdag var omkring 70 deltagere ankommet til Lands-stævnepladsen, og eftermiddagstimerne blev brugt på at holde stiftende generalforsamling i foreningen bag festivalen.

- Vi er kede af, at vores festival konstant bliver blandet sammen med bz'ernes anmeldte aktion. Vi er her kun på grund af "Kunst i Det Grønne", siger Malthe.

Hos politiet i Svendborg har vagthavende Morten Aunsborg også noteret, at kulturfestivalen indtil videre forløber stille og roligt.

- Alt ser ud til at foregå ganske fredeligt ude på lands-stævnepladsen. Men vi følger situationen nøje og håber, at der ikke er nogen, der tager derud for at skabe ballade, fortæller vagthavende Morten Aunsborg.

Hooligans og nazister

På tirsdag skal OB spille mod engelske West Bromwich Albions i Svendborg. I den forbindelse har det været nævnt, at den engelske fodboldklub vil medbringe en række hooligans.

De skulle så mødes med danske nazister og ifølge hjemmesiden danskfront.dk give "de røde kamp til stregen".

Hos Svendborg Politi kender godt til rygterne, men afviser, at man vil indsætte ekstra styrker til fodboldkampen.

- Ud fra de nuværende oplysninger ser jeg ingen grund til, at vi skulle foretage os noget, siger vagthavende ved Svendborg Politi.

Fredelig kulturfestival frygter ballade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce