Forvirring om rejseudgifter


Forvirring om rejseudgifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunale oplysninger på internettet om rejseudgifter er fyldt med fejl

SVENDBORG: Politikere og embedsmænd i Svendborg Kommune rejste sidste år for 350.000 kroner - hvis man skal tro kommunens egen hjemmeside.

Men det skal man ikke - ifølge direktør i kommunen, Oluf Christensen.

På kommunens hjemmeside er der netop offentliggjort en "oversigt over rejser 2007". Med delvis præcis angivelse af tid, sted, formål og deltagere (uden navne) samt udgift.

På bundlinjen oplyses det, at rejserne i 2007 kostede Svendborg Kommune 349.735 kroner "excl. moms".

Rejserne til Scala

Direktør Oluf Christensen har stået for indsamlingen af de oplysninger om politikernes vederlag i 2007, som kommunen ifølge en ny lov er forpligtet til at offentliggøre.

Men han aner ikke, siger han, hvorfor "oversigt over rejser i 2007" er lagt på hjemmesiden - eller hvem, der har lagt den på hjemmesiden. Og listen er ikke, oplyser han, en liste over rejser i 2007.

Det forklarer så, hvordan en cirka 100 meter lang rejse fra Rådhuset til Scala-biografen kan koste over 5000 kroner.

På listen figurerer fem "rejser" til Scala-biografen til premiere på fem forskellige film lavet i Film Fyn-regi. Hver af "rejserne" har kostet over 5000 kroner.

Det holder selvfølgelig ikke, konstaterer Oluf Christensen, der ved nærmere studium af listen kan opklare: Det er posten i kommunens regnskab for 2007, som hedder "møder, rejser og repræsentation".

To dage på Ærø: 27.024

Det forklarer, hvorfor syv politikeres rejse til Ærøskøbing er så dyr. Godt nok er færgebilletterne steget ganske betragteligt i pris - men alligevel: 27.024 kroner for syv politikeres to dages tur til Ærøskøbing! Næsten det samme, som det har kostet kommunen at sende borgmester, kommunaldirektør, turistchef og endnu en embedsmand tre dage til Orvietto i Italien til Cittaslow-konference: 27.184 kroner.

På samme sted på hjemmesiden har kommunen i øvrigt nu fjernet oversigten over, hvad kommunalpolitikerne hæver i vederlag, telefontilskud, kørselsgodtgørelse med mere som medlemmer af byrådet. Listen var befængt med fejl og er nu ved at blive rettet.

Tilbage er kun listen over vederlag til politikerne fra andre hverv, som de er udpeget til af kommunalbestyrelsen.

Forvirring om rejseudgifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce