Forslag til weekenden: Teaterdirektør anbefaler kirkekoncert med altervin, dino-æggejagt og gør-det-selv-koncerter

Jakob Bjerregaard Engmann er uddannet skuespiller og oprindeligt fra Bagsværd. I 2012 blev han teaterdirektør for Baggårdteatret i Svendborg, hvor han har boet lige siden. Her ses han med sønnen Falke. Privatfoto.

Forslag til weekenden: Teaterdirektør anbefaler kirkekoncert med altervin, dino-æggejagt og gør-det-selv-koncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jakob Bjerregaard Engmann er teaterdirektør for Baggårdteatret og sammen med sin kone Sidsel og deres to børn, Vilde på fem og Falke på halvandet år, anbefaler han påskeandagt og oviraptor-æggejagt på Naturama. Samtidig opfordrer han svendborgenserne til skabe deres egne kulturoplevelser med en anbefaling til gør-det-selv-koncertoplevelsen.

1) Kirkekoncert kombineret med byens bedste "altervin"
Organist Povl Balslev har skrevet syv små værker til andagten i Vor Frue Kirke lørdag aften fra klokken 19 til 20. Foto: Michael Nørgaard

Tag til påskelørdagsandagt og få derefter et glas af byens bedste "altervin" på Vinstedet.

- Jeg synes, at vi ofte glemmer kirkerne, når vi leder efter ting at tage ud og gøre. De arrangerer rigtig mange fællesskabende aktiviteter, og fordelen er, at dem af os, der er medlem af Folkekirken, sådan set allerede har betalt for oplevelsen, så ofte er det faktisk gratis, fortæller Jakob Bjerregaard Engmann.

Det gælder også for påskelørdagsandagten i Vor Frue Kirke lørdag aften fra klokken 19 til 20, som er teaterdirektørens første anbefaling. Her har organist Povl Balslev komponeret "7 ord på korset", som er syv små stykker, han spiller sammen med folkemusikeren og violinisten Michael Graubæk.

- Uanset om man er religiøs eller ej, er jeg i hvert fald aldrig gået fra sådan et arrangement, uden at være blevet beriget på den ene eller den anden måde, fortæller Jakob Bjerrregaard Engmann.

Koncerten i kirken skal dog heller ikke stå alene. Faktisk mener Jakob Bjerregaard Engmann, at man kan bruge kirke til at varme op til en tur i byen.

- Jeg vil kombinere det med bagefter at tage på Vinsted og drikke en opgraderet "altervin". Det er byens bedste vinbar, og man får et virkelig godt glas vin til en relativ billig penge. Det er lille sted, som skaber en eksklusiv og intim oplevelse, og så får man bare en meget personlig betjening og anbefaling.

2) Dino-æggejagt på Naturama
Søndag klokken 11 kan du tage på opdagelse i Naturama efter de 1000 dinoæg, der gemmer sig i haven. Foto: Naturama.

Weekendens andet forslag er en oplevelse for hele familien. Påskesøndag tager Jakob Bjerregaard Engmann og familien en tur på Naturama.

- Min familie og jeg har årskort, og det er faktisk kun de voksne, der betaler, for alle under 18 år kommer gratis ind.

Påskesøndag klokken 11 er der dino-æggejagt, hvor man kan være med til at finde de 1000 dinoæg, som oviraptoren har lagt i haven, og det skal familien helt sikkert med til.

- Naturama er en af byens største kulturinstitutioner, og vi har faktisk ikke så mange steder, som henvender sig til børnefamilierne. Der, synes jeg, at Naturama har gang i nogle rigtig fede ting, og særlig indenfor de sidste par år er de blevet rigtig gode til at komme med et fint varieret udbud til hele familien, mener Jakob Bjerregaard Engmann.

- Og så kan deres formidlere bare fortælle en god historie, der er videnskabeligt faktuel. Men de er alligevel aldrig blege for at krydre den med en lille smule eventyr og måske også en lille løgn, som gør historien bedre overfor børnene og får dem til at huske det.

3) Gør-det-selv kulturbegivenheden
Skab din egen kulturoplevelse ved eksempelvis at holde koncert hjemme i stuen. Foto: Colorbox

Sidste anbefaling fra teaterdirektøren er en opfordring til at trække kulturen hjem i privaten. Helt konkret opfordrer Jakob Bjerregaard Engmann til, at man arrangerer en koncert hjemme hos sig selv.

- Det kan klares for 2000 kroner, som en musikertarif typisk koster, og inviterer man 10 venner på besøg, kan man med garanti få en oplevelse hjemme i sin stue, som både en selv, vennerne, familien eller naboerne aldrig glemmer, forklarer Jakob Bjerregaard Engmann.

Han er godt klar over, at det måske ikke kan nås lige netop i påsken, men han vil opfordre alle til at være med til at ikke blot bruge, men også medskabe kulturen, som vokser i området.

- Svendborg og Sydfyn oplever i de her år en næsten guldalder-agtig tilstand, hvor der er kæmpe indryk af musikere og kunstnere til vores landsdel. Så egentlig er det her lidt en do-it-yourself kulturbegivenhed, siger han.

- Der er en helt særlig intimitet i at rykke den kulturelle begivenhed hjem til sig selv, og så vil man måske pludselig opleve sit hjem og måske de relationer, som man oplever det sammen med, på en helt ny måde.

Hvis man er i tvivl, om hvor man skal starte, opfordrer Jakob Bjerregaard Engmann til, at man kontakter en af byens lokale kulturinstitutioner som for eksempel teatret eller spillestedet Harders.

Forslag til weekenden: Teaterdirektør anbefaler kirkekoncert med altervin, dino-æggejagt og gør-det-selv-koncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce