Forslag til weekenden: Musiker anbefaler gadefest, menneskebibliotek og teater i skoven

Klaus Kjeldsen Hansen har under aliaset Klaus Handsome lavet musik i 30 år og er aktuel med et nyt album med hans band. I weekenden anbefaler han gadefest, menneskebibliotek og eksperimentelt teater. Arkivfotos.

Forslag til weekenden: Musiker anbefaler gadefest, menneskebibliotek og teater i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klaus Kjeldsen Hansen er maler, musiker og forsanger i bandet Klaus Handsome og Gadens Løse Fugle, som netop har udgivet deres første EP. Han har boet i Svendborg siden 2006 og har altid (over)levet af sin musik. I denne weekend foreslår han gadefest og eksperimenterende kunstoplevelser.

1) Tag til verdens flinkeste gadefest

- Gå ned og oplev det, man kalder "gang i gaden".

Første opfordring fra Klaus Kjeld er at tage til gadefest. Verdens flinkeste gadefest.

- Der er musik, klovneri, og så er der en masse boder op gennem den øvre del af Møllergade.

Gadefesten i Møllergade bliver afholdt lørdag fra klokken 10, og det er for ottende gang, at gadens forretningsdrivende inviterer til fest.

51-årige Klaus Kjeldsen Hansen, der er bedst kendt under sit kunstnernavn Klaus Handsome, har selv værksted i Ribers Gård, hvor han sælger bøger og kunst og prøver at leve efter dogmet, at alt i det lille værksted er til salg. Værkstederne i den gule købmandsgård, som ligger bag Harders på Møllergade, deltager også i gadefesten, og ifølge ham er det en helt særlig stemning, man kan opleve, når Møllergade inviterer til fest.

- Det er jo butikkerne i Møllergade, der slår sig sammen, og det charmerende ved det er netop, at det er dem, der bor i byen, som selv laver skaber liv i gaden, mener han.

I de forskellige butikker vil der være konkurrencer, pynt, spas og musik og ved scenen foran Harders musik med Svendborgs Spillemandslaug og irsk jam.

2) Lån dig selv ud
For ottende år i træk er der flink gadefest på toppen af Møllergade. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.

Efter et par timer til gadefest vil Klaus Handsome tage en god veninde under armen og drage ned til Jessens Mole ved middagstid. Langs havnen folder Svendborg Sports- og Kulturfestival sig ud med et hav af aktiviteter, og her er musikeren faldet over et koncept, der har vækket hans nysgerrighed:

Menneskebiblioteket.

- Du må nok spørge om, hvad det helt er for noget, men altså i stedet for bøger udlånes mennesker, fortæller han.

I biblioteket af mennesker udlåner man mennesker i stedet for bøger. "Menneskebøgerne" bliver udlånt til en halv times personlig samtale om svære emner og har til formål at udfordre menneskers fordomme og bidrage til, at man mødes på tværs af, hvad der skiller folk ad.

- Jeg synes, det er en enorm interessant måde at tænke på, at vi kan låne fra hinanden. Det med, at man opfatter mennesket som en bog, for det er vi jo allesammen, vi har jo alle en livets bog, synes jeg, er et interessant koncept, så det bliver jeg nødt til at undersøge, forklarer Klaus Handsome.

3) Oplev tusmørketeater i skoven
På menneskebiblioteket kan du eksempelvis låne en døvblind, en flygtning eller en P-vagt, der fortæller om sit liv, erfaringer og de fordomme, de møder. Her er eksempler fra et tidligere menneskebibliotek. Arkivfoto.

- Du bliver taget med på en oplevelse i en skov ved tusmørke. Jamen allerede dér synes jeg, det lyder interessant, udbryder Klaus Handsome i et grin.

Weekendens sidste forslag er lagt søndag aften. I en mørk skov.

Scenekunstensemblet KVASAR står bag forestillingen Flokdyr, hvor 10 scenekunstnere, en filmteknikker, en fotograf, en tegner, en maler og musikere har slået sig sammen og tager publikum med ud i en skov.

- Det er en forestilling om det moderne menneske, og det, at det foregår ved 22-tiden er jo et interessant tidspunkt på døgnet, mener Klaus Handsome.

Flokdyr handler om at sætte sig selv fri og er en musisk, poetisk og eksperimenterende forestilling, hvor publikum og spillere sidder side om side ved mørkets frembrud i det både naturlige og kunstige setup.

- Jeg tror, man kan få en sanselig oplevelse og en masse stærke indtryk, som kan inspirere. Det er et spændende arrangement og noget, der kan tage mig et helt nyt sted hen. Det håber jeg i hvert fald, forklarer Klaus Handsome.

Kunsten er med til, at vi på en eller anden måde kan blive klogere på os selv og vores omgivelser.

Forestillingen kan opleves fra torsdag den 23. til og med den søndag 26. maj. Entré koster 50 kroner og starter klokken 22 for enden af Karens Skrams Vej i Svendborg.

Forestillingen flokdyr foregår i en skov i mørket. Pressefoto.
Forestillingen flokdyr foregår i en skov i mørket. Pressefoto.

Forslag til weekenden: Musiker anbefaler gadefest, menneskebibliotek og teater i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce