Forslag: Lad de 16-årige stemme

Enhedslistens Jesper Kiel her indfanget ved det seneste byrådsvalg i 2005. Han ser gerne, at børn på 16 år får stemmeret.
Foto: Tim K. Jensen

Forslag: Lad de 16-årige stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg: Enhedslisten vil have de 16-17-årige til at stemme i Svendborg Kommune.

Derfor har Enhedslisten stillet forslag om til økonomiudvalget i Svendborg Kommune om, at der afholdes et prøvevalg for de 16-17-årige i kommunen i forbindelse med kommunalvalget 17. november senere i år.

- Enhedslisten så helst valgretsalderen nedsat til 16 år, og det gør jeg også. Men et prøvevalg, hvor de unge får mulighed for at stemme elektronisk, kunne være en god mulighed for at skabe interesse hos de unge for den lokale politik. Jeg er desværre den yngste i byrådet med mine 43 år og det ville være godt med nogle yngre ansigter, så det ikke kun er den ældre generation, som er med, siger Enhedslistens byrådsmedlem i Svendborg Kommune, Jesper Kiel.

Økonomiudvalget har nu bedt administrationen belyse sagen. Der skal endeligt stilling til forslaget sidst i maj ved et byrådsmøde.

- Grundlæggende skal de unge have stemmeret. De er lige så velkvalificerede. 16 år ville være fint, udtaler Jesper Kiel.

Idéen om prøvevalg for de unge er formet af Dansk Ungdoms Fællesråd og Kommunernes Landsforening. Flere kommuner er gået med på idéen. Deriblandt Århus.

Forslag: Lad de 16-årige stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce