Forsker: Oplagt at flytte Søfartsstyrelsen til Svendborg

Foto: Anna Stærbo

Forsker: Oplagt at flytte Søfartsstyrelsen til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At flytte Søfartsstyrelsen til Svendborg er ifølge forsker fuldstændig oplagt. Især hvis man formår at høste gevinsterne.

Klaus Lindegaard opstiller et regnestykke. Som forsker i udflytning af statslige arbejdspladser vil han svare på, om konceptet om udflytning kan tildeles et positivt eller negativt fortegn.

På minus-siden er flytteudgifter til lokaleindretning og udgifter til oplæring af nye medarbejdere. På plus-siden billigere lokaler og lønudgifter, tilskud til den lokale økonomi, øgede kommunale skatteindtægter og omsætning. Han lægger siderne sammen og konkluderer utvetydigt:

- Regnestykket må give plus. Gevinsterne overstiger helt klart ulemperne, siger han.

Påstanden gør sig også gældende for Søfartsstyrelsen, som i al hast burde se at få pakket flyttekasserne og få fragtet dem til Svendborg. Og udflytningen kan ifølge Klaus Lindegaard give endnu flere plusser, hvis man formår at binde bro mellem styrelsen og Fyns maritime klynge.

Klaus Lindegaard er selvstændig forskningskonsulent og var tilbage i 2009 tilknyttet Syddansk Universitet. Her undersøgte han, hvordan det gik, da man flyttede Sikkerhedshedsstyrelsen til Esbjerg, Skats betalingscenter til Ringkøbing og Statsforvaltningen til Nykøbing Falster. Erfaringerne blev samlet i en rapport med en lang række anbefalinger.

I dag arbejder Klaus Lindegaard med at koble merkantile uddannelser og lokalt erhvervsliv sammen om innovation.

Og det er netop samarbejdet mellem lokalt erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, han mener, Søfartsstyrelsen bør fokusere på, hvis en udflytning bliver realitet. Pengene, man sparer ved udflytningen, kan øremærkes til at skabe disse synergier.

- Det vil skabe endnu flere gevinster i form af for eksempel af mere viden og højere kvalitet af de lokale uddannelser, siger han.

Foto: Anna Stærbo

Man bør udnytte klyngen

- Noget af det, medarbejderne slår på inde i Søfartsstyrelsen er, at det er vitalt at være i nærheden af en international lufthavn. Er det ikke et problem, hvis afstanden til lufthavnen bliver meget længere?

- Selvfølgelig vil medarbejderne få længere transporttid til lufthavnen, hvis de er bosat på Fyn end hvis de bor i København, Nord- eller Midtsjælland. Men det er jo ikke umuligt. Man er selvfølgelig oppe imod meget bekvemmelighed og hvad-vi-plejer-mentalitet. I stedet bør man tænke på, hvad man får af nye muligheder.

Læs mere i Fyns Amts Avis mandag eller på Mitfyn.dk.

Forsker: Oplagt at flytte Søfartsstyrelsen til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce