Forlig i Dansk Folkeparti efter balladesager: Ingen er låst, mener DF-veteran

DF-veteranen Jens Munk har lovet at samarbejde med byrådsgruppen, men han afviser, at han er låst og skal følge flertallet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Forlig i Dansk Folkeparti efter balladesager: Ingen er låst, mener DF-veteran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftale betyder, at DF-gruppen skal rette ind og respektere flertallet, men veteranen Jens Munk afviser, at han er låst og ikke kan gå solo.

Svendborg: DF-toppen skar tirsdag igennem og gav Jens Munk den udvalgspost tilbage, som gruppeformand Dorthe Ullemose tog fra ham kort før det konstituerende møde i det nye byråd.

Jens Munk fik posten tilbage, da han afgav et løfte til DF-toppen om, at han vil samarbejde med sine tre partifæller i byrådet, men han afviser, at han nu skal følge flertallet i gruppen i alle sager.

- Aftalen er, at vi alle skal respektere den, der sidder i det enkelte udvalg og har ekspertisen. Derfor er det rimeligt, at man lytter til det, men der er ingen tvang, siger Jens Munk.

- Når jeg sidder i det nye Teknik- og Erhvervsudvalg, så forventer jeg, at de andre støtter mig, men de må godt stemme imod, og det gælder også den anden vej. Vi er frie mennesker, siger Jens Munk.

Et skridt videre

Dansk Folkepartis organisationskonsulent Steen Thomsen sagde til Fyns Amts Avis onsdag, at Jens Munk havde indgået en aftale om, at han vil samarbejde og respektere flertalsafgørelser i byrådsgruppen.

Sådan forventer gruppeformand Dorthe Ullemose også, at det bliver.

- Det vigtigste for mig er, at Jens Munk har lovet, at han vil respektere flertalsbeslutninger. Det vil sige, at flertallet bestemmer, men der kan selvfølgelig være enkelte tilfælde, hvor vi aftaler, at man kan stå frit. Så bombastisk skal det heller ikke være, siger Dorthe Ullemose.

- Det vigtigste er, at han vil samarbejde med byrådsgruppen, og at vi er kommet det skridt videre. Det er rigtig dejligt, og derfor får han nu det udvalg tilbage, siger Dorthe Ullemose.

Sagen betyder, at der nu laves en mindre intern rokade i DF-gruppen. Jesper Larsen mister sin post i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, som i stedet går til Morten S. Petersen. Han afgiver til gengæld en post i Natur- og Miljøudvalget, som går til Jens Munk. På bundlinjen får Dorthe Ullemose, Jens Munk og Morten S. Petersen hver to udvalgsposter, mens Jesper Larsen får én.

Rokeringen skal godkendes formelt af byrådet.

Forlig i Dansk Folkeparti efter balladesager: Ingen er låst, mener DF-veteran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce