Foreningen Maritimt Centers Venner har nedlagt sig selv

Formand Peter Brusendorff og resten af foreningen Maritimt Centers Venner har på ekstraordinær generalforsamling opløst foreningen pr. 1. oktober. Foto: Katrine Becher Damkjær

Foreningen Maritimt Centers Venner har nedlagt sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På en ekstraordinær generalforsamling mandag besluttede foreningen Maritimt Centers Venner at nedlægge foreningen. Det sker efter Maritimt Center er blevet lagt ind under Svendborg Event, der i foreningens øjne ikke prioriterer aktiviteterne i Maritimt Center, forklarer den afgående formand.

Svendborg: Den forening, der efter eget udsagn har været med til at arbejde Maritimt Center op til et kulturelt kraftcenter, har lukket sig selv.

Foreningen, der er tale om, er naturligvis Maritimt Centers Venner, der på en ekstraordinær generalforsamling mandag besluttede at lukke foreningen pr. 1. oktober.

Det fortæller den afgående formand, Peter Brusendorff.

- Vi gør det i protest mod, at Svendborg Event nedprioriterer Maritimt Center, siger han og giver udtryk for at organisationen i foreningens øjne ikke har blik for Maritimt Centers vigtige rolle i forbindelse med at promovere et rigt kulturliv på havnen i Svendborg.

Konflikt

Allerede i foråret var der ballade, da ejerne - Svendborg Event - meddelte de to projektkoordinatorer i Maritimt Center, Jay Bruun Jensen og Hanne Bourgeat, at deres kommunale overenskomst var blevet opsagt og de skulle overgå til en privat med nye ansættelsesvilkår og ringere løn.

Det fik de to ansatte til at sige deres stillinger op. Og nu trækker foreningen omkring Maritimt Center sig altså også.

Ærgerligt for kommunen, men sådan må det være, forstår man på Peter Brusendorff, der beretter, at der på den ekstraordinære generalforsamling var 48 medlemmer til stede.

- Det her betyder, at der kommer mindre liv på havnen og omkring pakhuset. Og så betyder det, at når Maritimt Center bliver nedprioritetret, så vil alt det, som Svendborg har arbejdet på som værende et kulturelt fyrtårn, visne hen.

Peter Brusendorff fortæller, at foreningen har "nogle småpenge" stående på foreningskontoen, hvoraf nogle af dem bliver brugt til at dokumentere foreningens arbejde.

- Og resten bliver kørt ud i overensstemmelse med vedtægterne. De skal udbetales til lignende projekter, og det bliver formentlig til Svendborgs Maritime Oplevelsesrambla. Det er vel 20.000 kroner eller noget i den retning, fortæller han.

Foreningen Maritimt Centers Venner har nedlagt sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce