På lørdag er det fem år siden græsrodsbevægelsen Syg i Svendborg blev stiftet. Lørdag fejres det med demonstration nummer 125, og her vil forbundsformanden i FOA, Dennis Kristensen, deltage og holde tale.

For fem år siden blev en gruppe svendborggensere enige om, at kommunens sagsbehandling ikke var optimal. De skabte derfor græsrodsbevægelsen Syg i Svendborg, der lørdag fylder fem år.

Det markeres på lørdag, når Centrumpladsen for 125 gang indtages af græsrodsbevægelsen klokken 11.30. Til at markere dagen har bevægelsen inviteret forbundsformand fra FOA, Dennis Kristensen, der vil holde tale.

- Jeg er meget beæret over at være blevet inviteret. Vi lever i en tid, hvor uligheden i vores samfund bliver større, hvilket bekymrer mig. Syg i Svendborg har formået at råbe vagt i gevær, og især derfor støtter jeg op om, siger Dennis Kristensen.

Udover tale ved forbundsformanden vil der blive uddelt blomster til en lokal kvinde, der for nylig fik tilkendt førtidspension efter seks års sagsbehandling.

  • Kirstine Dalgaard Nielsen

    Af:

    Journalist på Fyens.dk. Har tidligere været journalist på Ærø og i Svendborg.