Dansk Vægtløftnings-Forbund vil forhindre tre armenske vægtløftere fra Svendborg Atlet Club i at deltage i stævne. Årsag: Dopingmistanke.

Tre armenske flygtninge, der dyrker vægtløftning i Svendborg Atlet Club, er kommet i klemme. Dansk Vægtløftnings-Forbund nægter dem adgang til et stævne i weekenden, fordi den ene mistænkes for dopingmisbrug af forbundet.

Det bekræfter formand i Dansk Vægtløftnings-Forbund, Erling Johansen, over for avisen.

- Vi har en stærk fornemmelse af, at den ene af knægtene er dopet. Det vil vi ikke finde os i, siger han og forklarer det med, at vægtløfterens udvikling virker unaturlig.

I forsøget på at få vægtløfteren standset har forbundet fundet en regel frem, der siger, at Svendborg Atlet Club skal indhente accept fra forbundet i udøverens hjemland - i dette tilfælde Armenien - inden de tre kan få lov til at konkurrere.

- Vi har simpelthen brugt reglen for at forhindre ham i at være med, siger Erling Johansen.

Grotesk

Vægtløfteren er den 16-årige Ladush Mayilian, som tidligere har deltaget og vundet stævner på dansk jord.

Han fortæller, at han er blevet testet og i øvrigt ikke bruger doping.

- Og hvis jeg får lov til at deltage på lørdag, må de gerne teste mig der også, siger han.

Svendborg Atlet Clubs formand, Allan Tang Jespersen, kalder forbundets ageren for grotesk.

- Jeg har aldrig hørt om noget forbund, der har beslutter at udelukke en udøver på baggrund af en formodning, siger træneren.

Svendborg Atlet Club har klaget til Dansk Vægtløftnings-Forbunds appeludvalg, som dog har afvist klagen. I stedet ligger sagen nu hos Danmarks Idrætsforbund.

Læs mere om sagen i Fyns Amts Avis onsdag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Vægtløftere vinder appelsag: Mistillid til formand

Vægtløftere vinder appelsag: Mistillid til formand

Svendborg-vægtløftere må blive hjemme

Svendborg-vægtløftere må blive hjemme

Vægtløftningsformand vil klage over forbund

Vægtløftningsformand vil klage over forbund