Forbrugervalg i SEF: Ledelsen håber at mange vil stille op

Repræsentantskabet valgt til SEF i 2014 er nu på valg igen. Arkivfoto: Michael Bager.

Forbrugervalg i SEF: Ledelsen håber at mange vil stille op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan de sydfynske el-forbrugere melde sig som kandidat til SEF's repræsentantskab. I ledelsen håber man, at der vil være mange, der har lyst til at få indflydelse på fremtiden for den store lokale virksomhed og stille op til valg.

Svendborg: Der er 30.000 potentielle kandidater til det lokale elselskabs repræsentantskab, men kun en brøkdel overvejer at stille op til valg. Det vil ledelsen i SEF gerne ændre på ved den valghandling, der starter mandag den 15. januar 2017.

For de 15 forbrugere, der får sæde i repræsentantskabet, er ikke kun til pynt. De er vigtige for ledelsen i den store sydfynske virksomhed, påstår både direktør Anders Banke og bestyrelsesformand Søren Bøving-Andersen.

- For os er det en god måde at være i kontakt med vores kunder på. Deres ideer og forslag har vist sig at være inspirerende for os, siger Anders Banke.

- De er med til at udfordre os i bestyrelsen på emner som vores regningssystem, vores service, den grønne omstilling og den slags. Vi får en god pejling på, i hvilken retning SEF skal bevæge sig, ved at være i så tæt dialog med forbrugerne, siger Søren Bøving-Andersen.

- Hvis vi ikke åbner til vores repræsentantskab, er der risiko for, at vi bliver et lille indforstået team i bestyrelsen.

Den nuværende ledelse har af samme årsag arbejdet på at gøre referaterne fra bestyrelsesmøderne så fyldige som muligt.

Valget
Her foregår valghandlingen: www.sef.dk15.-31. januar: Registrér dig som kandidat og find stillere.

26. januar kl. 15: Informationsmøde på SEF om at stille op. På mødet deltager bestyrelsesformand Søren Bøving-Andersen og direktør Anders Banke. Tilmelding.

1. - 6. februar: Godkendelse af de opstillede kandidater.

7. februar - 14. marts: Offentliggørelse af valgbare kandidater.

7. -23. februar: Kandidaterne fører deres valgkamp.

26. februar - 14. marts: Valgafstemning. Foregår digitalt og kræver kun nemid. Der er en valgcomputer til rådighed i SEF's reception, hvor man også kan få hjælp.

17. marts: De 15 forbrugervalgte repræsentantskabsmedlemmer er fundet, og sammen med de politisk valgte, kan hele det nye repræsentantskab offentliggøres.

25. april: Ordinært repræsentantskabsmøde med valg til bestyrelsen i Sydfyns Elforsyning NET A/S og til Fonden Sydfyns Elforsyning.(gedde)

20 timer årligt

Man behøver ikke have forstand på hverken teknik eller virksomhedsledelse for at være med i repræsentantskabet. Anders Banke og Søren Bøving-Andersen håber til gengæld, at kandidaterne er engagerede.

- Vi ser gerne, at der er masser af engagement. De kommer til at skulle høres ved større ændringer i koncernen, som virksomhedsopkøb. Vedtægtsændringer og større indkøb skal de nikke til. De får et bestyrelsesmedlem i fonden og to i Sydfyns Elforsyning Net A/S. Og så kan de få rigtig meget indblik i alle de ting, der sker på energiområdet i denne tid, siger Anders Banke og anslår, at man som menigt repræsentantskabsmedlem kun skal forvente at bruge sammenlagt 20 timer årligt på møder og ture.

- Der er to faste møder årligt. Der kan selvfølgeligt komme et ekstraordinært, og så tilbyder vi også dialogmøder. Derudover er der en studietur. Sidste år var vi i København på vores kontor der, hvor vi mødtes med direktøren for Danske Energi og med vores egen advokat.

- Vi gør meget ud af at uddanne repræsentantskabet, og i år er der jo rigtig mange nye, så det vil vi fortsætte med, siger Anders Banke.

VAlget er i gang, og den 17. marts kan de 15 forbrugervalgtes navne offentliggøres.

Det hele foregår på sef.dk.

Forbrugervalg i SEF: Ledelsen håber at mange vil stille op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce