Nu kan de sydfynske el-forbrugere melde sig som kandidat til SEF's repræsentantskab. I ledelsen håber man, at der vil være mange, der har lyst til at få indflydelse på fremtiden for den store lokale virksomhed og stille op til valg.

Svendborg: Der er 30.000 potentielle kandidater til det lokale elselskabs repræsentantskab, men kun en brøkdel overvejer at stille op til valg. Det vil ledelsen i SEF gerne ændre på ved den valghandling, der starter mandag den 15. januar 2017.

For de 15 forbrugere, der får sæde i repræsentantskabet, er ikke kun til pynt. De er vigtige for ledelsen i den store sydfynske virksomhed, påstår både direktør Anders Banke og bestyrelsesformand Søren Bøving-Andersen.

Valget

Her foregår valghandlingen: www.sef.dk15.-31. januar: Registrér dig som kandidat og find stillere.

26. januar kl. 15: Informationsmøde på SEF om at stille op. På mødet deltager bestyrelsesformand Søren Bøving-Andersen og direktør Anders Banke. Tilmelding.

1. - 6. februar: Godkendelse af de opstillede kandidater.

7. februar - 14. marts: Offentliggørelse af valgbare kandidater.

7. -23. februar: Kandidaterne fører deres valgkamp.

26. februar - 14. marts: Valgafstemning. Foregår digitalt og kræver kun nemid. Der er en valgcomputer til rådighed i SEF's reception, hvor man også kan få hjælp.

17. marts: De 15 forbrugervalgte repræsentantskabsmedlemmer er fundet, og sammen med de politisk valgte, kan hele det nye repræsentantskab offentliggøres.

25. april: Ordinært repræsentantskabsmøde med valg til bestyrelsen i Sydfyns Elforsyning NET A/S og til Fonden Sydfyns Elforsyning.(gedde)

- For os er det en god måde at være i kontakt med vores kunder på. Deres ideer og forslag har vist sig at være inspirerende for os, siger Anders Banke.

- De er med til at udfordre os i bestyrelsen på emner som vores regningssystem, vores service, den grønne omstilling og den slags. Vi får en god pejling på, i hvilken retning SEF skal bevæge sig, ved at være i så tæt dialog med forbrugerne, siger Søren Bøving-Andersen.

- Hvis vi ikke åbner til vores repræsentantskab, er der risiko for, at vi bliver et lille indforstået team i bestyrelsen.

Den nuværende ledelse har af samme årsag arbejdet på at gøre referaterne fra bestyrelsesmøderne så fyldige som muligt.

20 timer årligt

Man behøver ikke have forstand på hverken teknik eller virksomhedsledelse for at være med i repræsentantskabet. Anders Banke og Søren Bøving-Andersen håber til gengæld, at kandidaterne er engagerede.

- Vi ser gerne, at der er masser af engagement. De kommer til at skulle høres ved større ændringer i koncernen, som virksomhedsopkøb. Vedtægtsændringer og større indkøb skal de nikke til. De får et bestyrelsesmedlem i fonden og to i Sydfyns Elforsyning Net A/S. Og så kan de få rigtig meget indblik i alle de ting, der sker på energiområdet i denne tid, siger Anders Banke og anslår, at man som menigt repræsentantskabsmedlem kun skal forvente at bruge sammenlagt 20 timer årligt på møder og ture.

- Der er to faste møder årligt. Der kan selvfølgeligt komme et ekstraordinært, og så tilbyder vi også dialogmøder. Derudover er der en studietur. Sidste år var vi i København på vores kontor der, hvor vi mødtes med direktøren for Danske Energi og med vores egen advokat.

- Vi gør meget ud af at uddanne repræsentantskabet, og i år er der jo rigtig mange nye, så det vil vi fortsætte med, siger Anders Banke.

VAlget er i gang, og den 17. marts kan de 15 forbrugervalgtes navne offentliggøres.

Det hele foregår på sef.dk.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
Nogle er allerede valgt

Nogle er allerede valgt