Svendborg: Om knap to måneder har alle borgere i Svendborg Kommune mulighed for at blive en af to forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer i Vand og Affald, når der er valg fra den 5. til 13. november. Vil man stille op, skal man finde 10 andre borgere, som støtter kandidaturet, og direktør i Vand og Affald, Ole Steensberg Øgelund, håber at mange vil gøre det arbejde.

- Forhåbentlig er der så mange, der er interesserede, at der kan blive et kampvalg. Det ville være rigtig dejligt, siger han.

Det kræver ikke særligt forhåndskendskab til Vand og Affalds arbejde at stille op, men interesse og engagement er godt at have.

- Jeg synes, at hvis man bare interesserer sig for området og synes, at det er vigtigt, vi passer på vores vand og vores natur, så er det da oplagt at stille op til sådan en post, siger Ole Steensberg Øgelund.

Den ene af de to forbrugervalgte, som sidder i bestyrelsen lige nu, er Henrik Buchwald, og han opfordrer folk til at stille op og tage ansvar på et vigtigt område.

- Det er et interessant område, synes jeg. Rent vand er generelt en meget vigtig ting, så jeg synes da, man skal stille op, hvis man har nogle ideer og meninger at komme med, siger han og fortsætter:

- Det er jo det, en bestyrelse skal kunne - se tingene fra en anden side og stille nogle relevante spørgsmål.

Skulle man have mod på opgaven, er der frist for opstilling den 4. oktober, og mellem den 9. og 15. oktober vil Vand og Affald offentliggøre kandidatnavnene på www.vandogaffald.dk.

  • fyens.dk