Forældre vil kæmpe for skole


Forældre vil kæmpe for skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De blev triste, forældrene, da de pludselig så deres skole som kommunalt sparemål - nu gør de modstand

SVENDBORG: De troede, de havde fået ro nu - til at snakke skole og udvikling af den. De var glade og så lyst på fremtiden, skolebestyrelsen på Bymarkskolen i Ollerup.

Men så optrådte pludselig deres skole i sparekataloget, som Svendborg Kommunes direktion havde lavet til politikerne som oplæg til budgettet for næste år.

- Det chokerede os, siger næstformanden for skolebestyrelsen, fysioterapeut Lis Fredslund Hansen, som har to børn gående på den lille skole i Ollerup.

Nu er skolebestyrelsen i gang med at mobilisere forældre og lokalsamfundet i det hele taget for at forhindre, at Bymarkskolen bliver offer for den kommunale sparekniv.

Ikke bare dukkede skolen om som muligt sparemål i sparekataloget. Efter politikernes behandling af spareforslagene var den fortsat i spil. De fleste politikere ville helst undgå at lukke skolen, men en af de fire grupper, som politikerne var delt op i, havde lukning af skolen blandt de mest indlysende sparemål. Det var den gruppe, hvor borgmester Lars Erik Hornemann (V) var med.

Siden er splittelsen i Venstre blevet offentlig kendt - bl.a. fordi gruppeformand Svend Rosager i modsætning til borgmesteren har lagt klar afstand til skolelukninger.

Protestmøder

Forældrene i Ollerup har derfor indset, at deres skole nu kan blive offer for sparekniven. Derfor har skolebestyrelsen indkaldt til forældremøde på skolen på mandag - og til et stort borgermøde tirsdag den 24. juni. Borgmesteren har sagt ja til at deltage i dette møde. Skolebestyrelsen har også inviteret samtlige andre byrådsmedlemmer.
Besparelsen
Ved at nedlægge Bymarkskolen regner kommunen med at kunne spare omkring 1,6 millioner kroner årligt ved at nedlægge en leder- og en lærer-stilling, en stilling som teknisk serviceleder, en deltids sekretær-stilling samt rengøringen.

Dertil kommer, at kommunen kan tjene på at sælge skolen. Ejendomsvurderingen for Bymarkskolen er på 9,6 millioner kroner.

Der er ikke taget højde for, at der måske skal bruges flere penge på den eller de skoler, som eleverne skal flyttes til.

Ikke nu igen

- Forbavselse, overraskelse, tristhed. Det var sådan, vi reagerede, da vi så, at vores skole er blevet et sparemål. Vi tænkte: Åh nej, ikke nu igen, siger Lis Fredslund Hansen.

- Vi har i flere år kæmpet mod rygterne om, at små skoler som vores nok ville lukke efter kommunesammenlægningen. Derfor valgte mange forældre i stedet en friskole til deres børn.

- Men vi fik manet disse rygter i jorden. Vi får som andre små skoler taget 7. klasse fra os fra næste skoleår. Men fik så 200.000 kroner til udvikling.

- Og vores reaktion var: Yes, vi består. Nu kan vi fået arbejdsro til det, det drejer sig om, skolearbejde, siger Lise Fredslund Hansen.

Lys fremtid, men så ...

- Fremtiden tegnede igen lys. Af de 26 børn, der skal i skole efter sommeren, er de 18 meldt til hos os. Vi bliver fra det tidspunkt ikke 86 elever, som det hedder i kommunes sparekatalog, men 102 elever.

- Men så kom sparekataloget. Og vi kunne se, at nu skal vi til det igen. Vi er temmelig trætte af det, siger skolebestyrelsens næstformand.

Lis Fredslund Hansen og resten af skolebestyrelsen tvivler i øvrigt på de beløb, som kommunen mener at kunne spare ved at lukke skolen. 1,6 millioner kroner om året har kommunen opgjort det til.

- Jo tak, men alle eleverne kan ikke bare uden videre overflyttes til Vester Skerninge Skole. Det er der ikke plads til på skolen - ikke uden at der skal bruges penge på at bygge ud.

Hun kan i øvrigt slet ikke forstå, hvordan politikerne vil få det til at hænge sammen - at man laver udstykninger i Ollerup for at få folk til at flytte dertil og samtidig vil lukke skolen.

- En by uden en folkeskole er altså ikke attraktiv for tilflyttere, siger hun.

Forældre vil kæmpe for skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce