Forældre og lokale betjente enige: Massive narkoproblemer i Svendborg

bekymrede forældre beder politikerne om hjælp til at komme narko- og hashproblemer i Svendborg til livs. Foto: Colourbox.com

Forældre og lokale betjente enige: Massive narkoproblemer i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg flyder i stoffer, mener en gruppe forældre, som har sendt en mail til medlemmerne af byrådet. Og de tre byrådspolitikere, som også er politibetjente, kan godt genkende det billede, forældrene tegner.

Svendborg: Når det handler om køb og salg af stoffer, hersker der noget nær retsløse tilstande i Svendborg. Og det bliver værre og værre.

Det er budskabet i en mail, som er sendt til medlemmerne af Svendborg Byråd, og som Fyns Amts Avis er kommet i besiddelse af.

Mailens afsender afviser at kommentere mailen, ligesom vedkommende af hensyn til sit barn ikke vil stå frem med navn, men oplyser dog, at den er sendt på vegne af en gruppe bekymrede forældre.

I den står, at børn helt ned til 12-13 år køber hash, og at enhver ved selvsyn kan se, hvordan det bliver solgt om aftenen i blandt andet Svendborg Storcenters parkeringskælder og ved Den Blå Lagune på Østre Havnevej. Ligesom de unge helt åbenlyst ryger hash på torvet.

Og skudt helt ved siden er påstandene ikke, mener de tre byrådspolitikere, som også er ansat ved Fyns Politi.

- Jeg synes egentlig, det er et reelt billede af situationen, som den ser ud lige nu, siger John Arly Henriksen, der er Socialdemokratiets gruppeformand.

Er stukket af

René Haahr (V) er enig i, at det står slemt til, og mener, at det har med nedlæggelsen af civilpatruljen for godt tre år siden at gøre.

- Siden er markedet for hash og stoffer stukket af, siger han og peger på, at en lille gruppe på to civilklædte politifolk fra politiet i Svendborg blev sat ind 1. december 2018 - og har opnået forbløffende resultater.

Ifølge René Haahr er det lykkedes at beslaglægge mellem 10 og 12 kilo hash, narkotika, våben og tyvekoster for i alt omkring to millioner kroner, og det kan man godt udlede noget af, mener han.

- Det taler et tydeligt sprog om, at der er noget at komme efter, siger Venstre-politikeren.

Reformens skyld

Hans partifælle i byrådet, Birger Jensen, er på linje.

Og han mener, at pilen peger på den reform af politiet, som blev rullet ud i 2016, hvor man blandt andet skar i nærpolitiet.

- Min politimæssige vurdering er, at vi har et stigende problem i Svendborg på grund af politiets manglende tilstedeværelse i de miljøer, og jeg ser det som en direkte konsekvens af reformen, hvor man fjernede det nære bånd mellem vores lokalt forankrede ssp-medarbejdere og vores lokale politi, siger Birger Jensen, der mener, at der er betalt en dyr pris.

- Vi har tabt relationen til de unge mennesker, og vi politifolk, som kører på gaden, har ikke længere den viden, vi tidligere havde i kraft af den vidensdeling, vi havde med de lokale ssp-medarbejdere, siger han.

Heller ikke John Arly Henriksen mener, at politikredsreformen har gjort noget godt for Sydfyn.

- Politiets egen ssp-afdeling er centraliseret og placeret i Middelfart, og jeg fornemmer, at den derfor ikke får lagt helt det samme pres hernede. Tidligere så vi, at der blev holdt mange såkaldte bekymringssamtaler med unge på Sydfyn, og det er vigtigt, at de bliver holdt meget hurtigt. For går der lang tid, er de unge ikke længere samarbejdsvillige, siger John Arly Henriksen.

Politiet til møde

John Arly Henriksen oplyser desuden, at Fyns Politi er inviteret til møde med byrådets gruppeformænd.

- Det vil være passende, hvis politiledelsen redegør for, hvad de har gjort på Sydfyn siden 2016. Vi vil desuden spørge ind til, om politiet agter at fastholde trykket på dem, der sælger narko, og om de mener, at der er ressourcer nok i ssp-indsatsen. Det er rimeligt at spørge om, når vi nu ikke mener, der bliver gjort nok, siger John Arly Henriksen.

Mødet bliver holdt 18. marts.

Forældre og lokale betjente enige: Massive narkoproblemer i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce