For mange skyer: Ingen varmerekord på Sydfyn

Varmerekord blev der ikke sat, men onsdag var bestemt velegnet til en dukkert. Fotoet her er taget mandag, og det er otte-årige Johanne Beck Bidstrup (th) og Ida Ester Bang på ni, der boltrer sig ved Lundeborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

For mange skyer: Ingen varmerekord på Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag blev den varmeste dag i Danmark i otte år, men på Sydfyn blev der ikke sat rekord.

Varm, men ikke rekordvarm.

Sådan blev onsdag på Sydfyn, selv om Dansk Meteorologisk Institut, DMI, havde varslet temperaturer på 32-33 grader i det sydfynske, hvilket var en trussel mod rekorden på 32,6 grader.

Men rekorden, som blev sat så sent som tirsdag i sidste uge, fik lov at stå - og det samme gjorde den 43 år gamle landsrekord på 36,4 grader.

Forudsætningerne var ellers langt hen ad vejen til stede, fortæller Thyge Rasmussen, der er meteorolog ved DMI.

- Luftmassen, der kom sydfra, var ekstremt varm, men der skal fuldt blus på solen, for at vi kan komme op på rekordtemperaturer, siger han.

Det kom der ikke.

- Skyerne var den sorte hest i spillet. De er svære at holde styr på, og der var usikkerhed om, hvor mange der ville komme. Der viste sig at komme mange, og der kom også byger forbi, og det var med til at tage toppen af varmen, siger han.

Sol over solskinsøen

Ligefrem køligt var det dog ikke.

Der blev registreret 29,8 grader på DMI's målestation ved Sydfyns Flyveplads på Tåsinge og 29,9 grader i Årslev, men andre havde det varmere.

På Sjælland blev der et tyndt skydække til trods målt 32,5 grader, mens Bornholm i den grad levede op til tilnavnet Solskinsøen, idet der blev registreret ikke mindre end 33,6 grader.

Ifølge Thyge Rasmussen gør det ikke bare dagen til årets varmeste i Danmark, men også den varmeste i otte år.

For mange skyer: Ingen varmerekord på Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce