For første gang i mindst 23 år: Indbrudstyve har slået til på Skarø

Gitte Loftlund har haft indbrud i sin Café Sommersild på Skarø, og det er ikke hverdagskost. En af øens mangeårige beboere kan ikke huske, at der nogensinde har været indbrud på øen.Foto: Michael Nørgaard

For første gang i mindst 23 år: Indbrudstyve har slået til på Skarø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En Café på Skarø har haft indbrudstyve på besøg, og det er historisk. En beboer kan ikke huske, at der nogensinde har været indbrud på øen.

Skarø: En lille ø i Det sydfynske Øhav har på sin vis mistet sin uskyld.

På politiets døgnrapport optræder Skarø, fordi Café Sommersild har haft gæster af den hårdhændede type, og Caféens indehaver, Gitte Loftlund, bekræfter.

- Jeg forlod øen mandag morgen klokken 6.40, og da jeg kom hjem igen tirsdag klokken 8.15, var døren til cafékøkkenet rykket op, og diverse flasker stjålet, siger Gitte Loftlund onsdag formiddag.

Væk er en flaske rom, fem flasker vin, tre flasker vermouth, to liter rødvin, en proptrækker, fire rødvinsglas og noget økologisk juice.

Noget stort kup er der med andre ord ikke tale om, og Gitte Loftlund mener da heller ikke, at episoden er varsel om en indkommende bølge af berigelseskriminalitet på Skarø.

- Jeg tror bare, at det er nogle sejlere, som har været på juletur og er blevet tørstige, siger caféejeren.

Ubehageligt

En anden af øens beboere, Aase Linn Sørensen, fortæller, at indbruddet har gjort indtryk.

- Jeg er født på Skarø og flyttede tilbage hertil for 23 år siden, og jeg har aldrig hørt om en indbrud på øen. Det her er det første, så det er noget, vi snakker om, siger Aase Linn Sørensen, der ikke bryder sig om emnet.

- Vi går og regner med, at vi er alene og har fred og ro herovre, og nu ved vi ikke, om vi har nogle luskende om natten. Det er ubehageligt, siger Aase Linn Sørensen, som desuden fortæller, at hun og ægtemanden Preben Sørensen har tænkt sig at ændre vaner.

- Tidligere kunne vi godt tage til Svendborg og handle uden at låse vores dør, i hvert fald om vinteren, men det slut nu. Nu bliver der låst af, siger hun.

Nogle udefra

Hverken Aase Linn Sørensen eller Gitte Loftlund har mistænkte i sagen.

Men de er overbeviste om, at gerningsmanden ikke skal findes blandt øens i alt 32 beboere, og at der derfor må være tale om folk udefra.

- Jeg har talt med skipperen på færgen, og han har fortalt, at han ikke har haft gæster med over. Så det må være nogle, der er kommet sejlende på en kort visit, siger Gitte Loftlund, som nu har gemt spiritussen væk, så den ikke er synlig udefra.

Og det er så det.

- Jeg tror, det er et tilfælde, at det er gået ud over os, og udbyttet var ikke ret stort. Det kommer ikke til at ske igen de næste 23 år, siger hun.

For første gang i mindst 23 år: Indbrudstyve har slået til på Skarø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce