For første gang: Svendborg sender politikere til folkemøde på klippeøen

I år sender Svendborg Kommune officielt en delegation til Folkemødet i Allinge på Bornholm. Det er første gang, Svendborg Kommune melder sin officielle deltagelse i festivalen på klippeøen. Foto: Rasmus Just

For første gang: Svendborg sender politikere til folkemøde på klippeøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ind til nu har Svendborg Kommune ikke for alvor taget del i Folkemødet på Bornholm. Men det skal være slut. I år sender kommunen seks politikere og to embedsfolk afsted til klippeøen.

Svendborg: Mange af landets politikere, meningsdannere og lobbyister har for længst fået øjnene op for den politiske festival på Bornholm. Og nu vil Svendborgs politikere langt om længe også for alvor være med.

Da Folkemødet blev afholdt sidste år, var kun daværende borgmester, Lars Erik Hornemann (V), taget dertil for at repræsentere kommunen; uden dog at tage del i nogen af de officielle debatter.

Men i år skal det være anderledes, har man besluttet i Økonomiudvalget.

- Vi skal prøve at gå nye veje, fortæller Bo Hansen, efter beslutningen blev truffet på Økonomiudvalgets møde i marts.

Han forklarer, at planen er at nedtone kommunens deltagelse på kommunaløkonomisk forum i regi af Kommunernes Landsforening for i stedet at bruge kræfter og penge på at deltage i Folkemødet.

Fokuseret indsats

Planen er at sende seks politikere og to embedsfolk fra Svendborg afsted til Folkemødet, og ifølge Bo Hansen, har man besluttet et snævert fokus for kommunens deltagelse.

- Vores deltagelse skal fokusere på infrastruktur og om et Danmark i bedre balance. Det vil være de to fokuspunkter, vi vil have derovre, og de debatter, vi skal deltage i, vil samle sig om de to temaer, siger han.

Hvad infrastruktur angår, peger Bo Hansen specifikt på, at det skal handle om opgraderingen af rute 9 fra Svendborg over Langeland til Lolland.

Man er nemlig gået sammen med Langeland, Lolland og Guldborgsund Kommuner om at dele og repræsentere sig på en stand på skibet Johanne med henblik på at slå et slag for rute 9 under sloganet "Fra omvej til genvej".

Rift om pladserne

Folkemødet 2018 åbner torsdag den 14. juni og arrangementet løber indtil søndag, hvor Folkemødet lukker for i år.

Men hvem, der så skal deltage fra Svendborg, er endnu ikke afklaret.

- Der er rift om at komme derover. Jeg tænkte egentligt "hvem har tid til det fem dage i juni måned". Men det var der rigtig mange, der gerne ville, og på økonomiudvalgsmødet blev vi ikke enige om, hvem vi sender, så det må vi finde ud af på vores gruppeformandsmøder, siger Bo Hansen.

Svendborg Kommune har forpligtet sig til at betale 25.000 kroner til leje af den fælles stand med samarbejdskommunerne, og dertil kommer udgifter til forplejning og repræsentation.

For første gang: Svendborg sender politikere til folkemøde på klippeøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce