Arrangørerne er tilfredse med fremmødet til aftenens humanitære folkevandring

Der var tæt pakket med mennesker i gårdhaven bag Harders i Svendborg mandag aften.

Her var flygtninge og sydfynske borgere samlet for at vandre og snakke med hinanden til den såkaldte humanitære folkevandring.

Carsten Ohm, som har fået idéen til folkevandringen, siger, at over 300 mennesker deltog, hvilket ifølge ham er en succes, da det er det samme antal, som deltog, da en lignende folkevandring blev afholdt på Bornholm i januar.

Arrangementet, som Røde Kors står bag i fællesskab med blandt andre Dansk Flygtningehjælp og en stribe lokale foreninger, skulle bygge bro mellem flygtninge og danskere gennem en otte kilometer lang gåtur med samtale i fokus.

- Vi håber, at samtalen kan skabe relationer mellem flygtninge og de sydfynske borgere. Også selvom det bare betyder, at man siger hej til hinanden i Netto, siger koordinator for folkevandringen Solveig Meier-Nielsen.

Carsten Kirkebjerg, som deltog i arrangementet sammen med sin kone, er glad for muligheden for at lære noget nyt om flygtningene.

- Det er et godt initiativ, og det er vigtigt at få brudt fordommene ned. Lad os nu bare blande os lidt sammen, siger han.

Læs reportagen fra arrangementet i Fyns Amts Avis i morgen.

  • Af: