Folketingsmedlemmer om udflytning til Sydfyn: - Man skal huske at glæde sig

Trine Bramsen (S) mener, at Svendborg og Sydfyn skal være glade for de 64 statslige arbejdspladser, som den har fået tildelt. Erling Bonnesen (V) mener, at han ved at slå hårdt og kontant i bordet har været direkte medvirkende til, at regeringen tilgodeser Sydfyn i dens udflytningsplan. Arkivfotos.

Folketingsmedlemmer om udflytning til Sydfyn: - Man skal huske at glæde sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De to fynske folketingsmedlemmer Trine Bramsen (S) og Erling Bonnesen (V) kalder det en god dag for Sydfyn, når den får tildelt 64 statslige arbejdspladser. Det er fint at komme på landkortet, mener begge, der dog ikke stiller sig tilfredse endnu.

Svendborg: I dag skal vi glæde os. I morgen kæmper vi videre.

Sådan stiller de to fynske folketingsmedlemmer, Trine Bramsen (S) og Erling Bonnesen (V), sig oven på nyheden om, at 64 statslige arbejdspladser flyttes til Sydfyn som en del af regeringens plan "Bedre Balance II", hvor i alt 1800 statslige arbejdspladser flytter ud af hovedstadsområdet og rundt omkring i landet.

Dermed kom Svendborg ind i regeringens plan efter i første omgang at være forbigået. Det er naturligvis glædeligt, mener Bramsen.

- Det er noget, borgmestre og folketingsmedlemmer på tværs af partier i fællesskab har kæmpet for i lang tid. Så det er en god dag, og jeg synes, man skal huske at glæde sig, hver gang man får noget. Alternativet var, at vi ikke havde fået noget, lyder det fra Bramsen.

Det samme mener folketingskollega Erling Bonnesen, der også har kæmpet for samme sag og heller ikke har noget imod at tage sin del af æren.

- Det er godt. Jeg har om nogen slået i bordet for, at Svendborg og Sydfyn skulle tilgodeses i den her runde, og det må vi sige, at det er sket. Fyn som helhed - herunder Svendborg - er fornuftigt tilgodeset. Det kan vi kun være tilfredse med, siger Erling Bonnesen.

- Man kan altid ønske sig mere, men det vigtige er, at vi kom på landkortet. Der er jo andre steder i landet, som endnu ikke har fået noget. Så jeg synes, vi skal glæde os nu og tage det som et afsæt til det videre arbejde.

Trine Bramsen (S) mener, at Svendborg og Sydfyn skal være glade for de 64 statslige arbejdspladser, som den har fået tildelt. Arkivfoto.
Trine Bramsen (S) mener, at Svendborg og Sydfyn skal være glade for de 64 statslige arbejdspladser, som den har fået tildelt. Arkivfoto.

Passer godt ind

Det, der rykker til Svendborg, er dele af Skattestyrelsen (18 arbejdspladser), dele af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte (18 arbejdspladser) og dele af Styrelsen for Forskning og Uddannelse (28 arbejdspladser).

Trine Bramsen og Erling Bonnesen hæfter sig især ved, at styrelserne, der har med uddannelse at gøre, kommer til Sydfyn.

- Det spiller godt ind med det, Svendborg har brugt som et satsningsområde, siger Erling Bonnesen, mens Trine Bramsen tilføjer:

- De passer godt ind i det uddannelsesmiljø, der er her. Vi er nogle af dem i landet, som har flest lærere og flest efterskoler, og vi har en tradition for at have et stærkt uddannelsesmiljø, siger Trine Bramsen.

- På den måde er det her en god platform, som vi kan bygge videre på i forhold til at gøre Sydfyn til Danmarks uddannelsescentrum, og dér tror jeg, at vi vil stå godt, hvis vi fokuserer på at få flere uddannelsesinstitutioner til Sydfyn, siger Bramsen.

Ingen af de to mener, at det har afgørende betydning, at det "kun" er dele af og ikke hele styrelser, som rykker til Sydfyn.

- Det vigtigste er, at vi får noget, som der er potentiale i, og som på sigt kan føre til endnu flere arbejdspladser. Og det mener jeg, vi kan med de her styrelser, siger Trine Bramsen.

Erling Bonnesen (V) mener, at han ved at slå hårdt og kontant i bordet har været direkte medvirkende til, at regeringen tilgodeser Sydfyn i dens udflytningsplan.
Erling Bonnesen (V) mener, at han ved at slå hårdt og kontant i bordet har været direkte medvirkende til, at regeringen tilgodeser Sydfyn i dens udflytningsplan.

Ikke slut

Trine Bramsen mener, at hun og de andre, som har kæmpet for Sydfyn, med resultatet har bevist deres værd.

- Det var en stor overraskelse, da Sydfyn ikke fik noget i sidste runde, men det har vi brugt konstruktivt til at presse de relevante ministre og regeringen som helhed i forhold til, at der skulle ske noget. Og gennem godt, solidt samarbejde, sørgede vi for, at en aftale uden at prioritere Sydfyn ikke kunne blive til noget, siger hun.

Men at Svendborg tilgodeses er ikke ensbetydende med, at kampen om de statslige arbejdspladser er slut, og både Bramsen og Bonnesen har i sinde at fortsætte med at gøre deres til, at der kommer endnu flere arbejdspladser til Sydfyn.

- Jeg mener ikke, at hele den her udflytning er i mål endnu. Det, der er kommet nu, kan ikke stå alene. Så vi skal fortsætte med at lægge et fælles pres, siger Trine Bramsen.

Erling Bonnesen vil have lov til at nyde sejren, inden han tager arbejdshandskerne på.

- Slaget var, at vi fik slået i bordet og fik Sydfyn på landkortet. Det fik vi, og det vil jeg glæde mig over i dag. Det betyder også, at verden nu ligger åben foran os, og vi skal fortsætte med at holde Svendborg på landkortet fremover.

Folketingsmedlemmer om udflytning til Sydfyn: - Man skal huske at glæde sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce