Kamp mod lukning af fødeafdeling og akutmodtagelse på Svendborg Sygehus fortsætter med stormøde på Frederiksøen

Svendborg: De gamle rundbuehaller på Frederiksøen i Svendborg danner lørdag 9. april ramme om et folkemøde mod lukningen af fødeafdelingen og akutmodtagelsen på sygehuset i Svendborg.

Borgerbevægelsen "Stop lukning af Svendborg Fødeafdeling og Akutmodtagelse" står bag folkemødet, der indledes klokken 11 og byder på taler og musik til øl og pølser.

Initiativtageren, Andreas Møller fra Faaborg, forklarer, at mødet skal være en dag for alle, og han opfordrer til, at man tager hele familien med.

- Vi håber på, at vores bevægelse og de mange underskrifter har betydet, at Svendborgs afdelinger overlever, og i den forbindelse vil vi gerne takke kommunen og borgmesteren for at bakke os op og for at have hjulpet til at dette folkemøde kan blive en realitet, siger Andreas Møller.

Bevægelsen har samlet omkring 13.000 underskrifter mod lukningen af fødeafdeling og akutmodtagelse, og de er afleveret til regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Regionsrådet holder den 31. marts budgetseminar, hvor det skal beslutte, hvilke forslag der skal tages ud af sparekataloget. Den 6. april udkommer en revideret udgave af sparekataloget, og den 25. april skal regionsrådet vedtage den endelige spareplan for 2016. (gru)

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Sundhedsplejerske imod spareforslag

Sundhedsplejerske imod spareforslag

Høringssvar: Ansatte på fødeafdeling frygter færre fødestuer

Høringssvar: Ansatte på fødeafdeling frygter færre fødestuer