Folkefest: Skårup fester, som var det 1950'erne

Der er snart folkefest i Skårup igen. Denne gang med 50'er-tema. Privatfoto: Skårup Idrætsforening.

Folkefest: Skårup fester, som var det 1950'erne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets folkefest i Skårup har 50'er-tema. Arrangør håber, at hele landsbyen - og mere til - vil bakke op om festen.

Skårup: Der skal festes, som var det de glade dage i 1950'erne, når Skårup-borgerne den 27. oktober har deres årlige folkefest, som Skårup IF står bag.

- Det bliver en temafest i år med 50'er tema, hvor orkestret Be-Bob-A-Lula kommer og spiller 50'er-musik, og vi opfordrer gæsterne til at klæde sig ud, forklarer Jan Erland Henriksen, som er med til at arrangere folkefesten.

Udover årets tema er meget af det andet ved det traditionsrige arrangement, som det plejer at være med fællesspisning, lidt underholdning og så fri fest med livemusik.

- Det er en fest for os herude i Skårup og omegn, hvor vi gerne vil samle så mange som muligt. Det er en fest, hvor vi kan mødes helt uforpligtende over en kop øl, til noget god musik og får danset lidt, i stedet for kun at mødes i brugsen og ude på sportspladsen, siger Jan Erland Henriksen.

Skårup Folkefest har mange år på bagen og udsprang oprindeligt fra den gamle byfest, hvor der var diverse sports- og fællesaktiviteter. I dag er der kun selve festen, som foregår i kultur- og idrætscentret i Skårup, tilbage.

- Det er en måde at samle hele byen på. Især fordi vi i de senere år har fået en del tilflyttere og unge familier til Skårup, der her får mulighed for at lære os andre at kende og omvendt, siger Jan Erland Henriksen, der dog påpeger, at folk uden for Skårup naturligvis også er velkomne.

- Det er en åben fest, og der er plads til alle.

Salgsfremstød

Folkefesten har alle dage trukket godt med folk til, men Jan Erland Henriksen erkender dog, at det i de senere år godt kunne have været bedre.

- De sidste par år har vi været omkring 250. Tidligere har vi været 4-500, siger han og forklarer, at især Kandis-festen, som også foregår i Skårup, foretrækker nogle af de ældre gæster at tage til.

- Men vi har også kæmpet lidt med at få folk til at støtte op om den. Før i tiden var alle bare med. Nu prioriterer folk måske lidt anderledes, siger Jan Erland Henriksen, der har smidt et opslag op på folkefestens facebookside, hvori han opfordrer folk til at deltage.

- Jeg har skrevet, at jeg håber, folk vil bakke mere op om det, for hvis deltagerantallet falder yderligere, er det begrænset, hvor sjovt det er, og hvor stort et overskud det giver, og så mister festudvalget måske gejsten, siger han og forklarer, at han har fået masser af positive tilkendegivelser på den opsang.

Og så er arrangørerne i øvrigt klar med et salgsfremstød for at booste billetsalget forud for festen.

- På fredag stiller vi os op ovre ved Brugsen mellem klokken 16 og 18 og sælger billetter der. Det kunne da være fint, hvis folk kom forbi og købte der, siger Jan Erland Henriksen.

Billetter koster 240 kroner og kan desuden bestilles ved at skrive eller ringe til telefonnummer 5159 3359.

Folkefest: Skårup fester, som var det 1950'erne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce