Før finalen: En fantastisk festival


Før finalen: En fantastisk festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SUCCES: Ingen tør næsten tro på, det kan gå så godt
RUDKØBING: For godt til at være sandt.

Holdningen er tydelig hos politi, kommunale embedsmænd og festivalchefer.

- Jamen, vi tør ikke række hænderne i vejret endnu. Tænk, hvis det går galt til allersidst, siger vicepoliti-kommissær Ejgil Rundberg.

Langelands- festivalen 2004 så sent fredag ud til at blive den fredeligste og mest velfungerende i mands minde, skønt menneskemængden er enorm.

Rudkøbings indbyggertal er fem-seksdoblet i disse dage, og alene på festivalpladsen bor 30.000 mennesker inklusive hjælpere. Overalt meldes om: Ingen problemer.

- Vi er langt under de to tidligere års niveau, hvad angår politianmeldelser, siger Ejgil Rundberg.

Brandertfuld start

Fredag aften var registreret to tilfælde af vold, to med narko involveret samt 10-12 tyverier fra telte eller biler. Udbyttet har gerne været mobiltelefoner, tøj og kontanter.

- Weekenden op til festivalen startede måske lidt skævt. En masse unge mennesker fyldte byen og viste deres branderten frem, og vi tænkte: "Hvad er det her for noget". Men siden faldt de helt til ro, siger Ejgil Rundberg.

Troels Hersom, indehaver af Langelandsfestivalen:

- 7, 9, 13, jeg håber og beder til, at det bliver ved med at køre så godt festivalen ud.

Troels Hersom har i øvrigt været i kontakt med faderen til den 17-årige mand, som forleden fik slået en flaske i ansigtet. Voldsofferet har fået hornhinden syet på Odense Universitets Hospital og får formentlig ingen synsforstyrrelser af overfaldet.

Kører på pumperne

John Kjær, teknisk chef i Rudkøbing kommune, var på arbejde natten til fredag. Vandforsyningen kører på pumperne, om man så kan sige, og der blev lagt nye interne ledninger ud til især campingområdet.

- Antallet af campingvogne er steget fra 1200 til 1800. Det kan mærkes, og vi er tæt på at melde udsolgt på vandforsyningen. Borgerne i Rudkøbing kan også mærke, der kommer mindre vand ud af hanerne. Men vi har godt med brusebade overalt og vandskyllende toiletter de fleste steder, og det må kaldes en luksus uden lige, siger John Kjær.

Han har ikke modtaget en klage fra naboer eller festivaldeltagere.

Ikke antydning af brand

Vej- og parkformand Poul Petersen, Rudkøbing Kommune, glæder sig over, at tilstrømningen af biler i år blev spredt mere ud på grund af Forhaven.

- Adgangen til campingpladsen blev åbnet væsentlig tidligere end førhen. Det har gjort presset mindre, siger Poul Petersen.

Torben Tørnquist, beredskabschef for Langeland, har ikke oplevet antydning af brandfare.

- Der plejer ellers at være ganske lidt. Måske ild i noget pap eller den slags. Men ikke i år. Jeg tror, varmen gør folk mere påpasselige. Sådan er det også til daglig. De fleste markbrande starter lige efter en byge, når forsigtigheden er væk.

Før finalen: En fantastisk festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce