Før dronningebesøget: S og EL i slagsmål om principper og overenskomster

Enhedslistens Jesper Kiel (tv) kan ikke forstå, at det socialdemokratiske bystyre vælger en restaurant uden overenskomst til dronningemiddagen, og socialdemokraten Flemming Madsen (th) kan ikke forstå, at Enhedslistens byrådsmedlemmer spiser tapas i Borgerforeningens restaurant, når der ikke er tegnet overenskomst med de ansatte.

Før dronningebesøget: S og EL i slagsmål om principper og overenskomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming Madsen (S) savner rygrad hos Enhedslisten, der ikke vil spise med dronningen på Stella Maris, men gerne spiser tapas i Borgerforeningen, der heller ikke har overenskomst. Jesper Kiel (EL) undrer sig over, at det socialdemokratiske bystyre valgte byens eneste hotel uden overenskomst til dronningemiddag.

Svendborg: Hvorfor bliver medlemmerne af Enhedslistens byrådsgruppe væk fra Stella Maris, når de kan drikke rødvin og spise tapas i Borgerforeningen?

Det spørgsmål stiller det socialdemokratiske medlem af byrådet, Flemming Madsen, ovenpå de seneste ugers politiske uro om overenskomster for de ansatte på byens spisesteder.

Flemming Madsen reagerer, efter at Enhedslisten har valgt at blive væk fra torsdagens middag på Stella Maris i forbindelse med dronningebesøget, og blandt andet har begrundet afbuddet med, at hotellet ikke har tegnet overenskomst med de ansatte.

Restauranten i Borgerforeningen, Kok Brasserie og Café, har heller ingen overenskomst, men alligevel deltog to af Enhedslistens byrådsmedlemmer, Susanne Gustenhoff og Jens Erik Laulund Skotte, onsdag i en reception i Borgerforeningen i forbindelse med årets Svend-fest, og det forstår Flemming Madsen ikke.

Han har kendskab til, at Enhedslistens Jesper Kiel forud for filmfesten undersøgte, hvem der leverede tapas til receptionen, og at beskeden var, at den kom fra Kok Brasserie og Café - altså Borgerforeningens egen restaurant.

- Det synes jeg ikke er særlig principfast. Hvis man har et princip, så må det da gælde begge veje, siger Flemming Madsen.

Nu vil du have mig til at hænge Bo ud, og det får du mig ikke til.
Flemming Madsen (S)
Enhedslistens Svend Erik Laulund Skotte (tv) og Susanne Gustenhoff spiste begge tapas i Borgerforeningens restaurant, selvom de vidste, at den ikke har tegnet en overenskomst med de ansatte. Bagefter tog de to EL-politikere turen ned af den røde løber. Foto: Katrine Becher Damkjær
Enhedslistens Svend Erik Laulund Skotte (tv) og Susanne Gustenhoff spiste begge tapas i Borgerforeningens restaurant, selvom de vidste, at den ikke har tegnet en overenskomst med de ansatte. Bagefter tog de to EL-politikere turen ned af den røde løber. Foto: Katrine Becher Damkjær

Bakker op om filmsatsning

Enhedslistens Jesper Kiel ærgrer sig over, at restauranten i Borgerforeningen ikke har overenskomst, men han mener ikke, det er muligt at blive væk.

- Kommunen holder også borgermøder og alt muligt andet i Borgerforeningen, som vi er nødt til at deltage i, men vi behøver ikke komme til middag med dronningen, og her har vi også andre grunde til ikke at deltage, siger Jesper Kiel.

I behøvede vel heller ikke spise tapas med en masse kendte filmfolk i Borgerforeningen?

- Det er rigtigt, men vi har bakket op om satsningen med film og har ikke ønsket at lægge afstand til filmfesten, som vi synes, der er mange andre gode ting ved. Den slags dilemmaer er vi i hele tiden, men der er ikke noget dilemma, når man skal vælge mellem tre hoteller og et af dem ikke har overenskomst, siger Jesper Kiel med adresse til dronningemiddagen på Stella Maris.

Han havde foretrukket, at kommunen i stedet havde inviteret dronningen på middag på Hotel Svendborg eller Hotel Christiansminde, der begge har tegnet overenskomst med de ansatte.

- De ville formentlig begge gerne have holdt det her arrangement, de har overenskomster, og derfor kan jeg ikke forstå, hvorfor man lige netop valgte det hotel, der ikke har overenskomst, siger Jesper Kiel.

Teoretisk spørgsmål

Det er borgmester Bo Hansen (S) der er vært for middagen på Stella Maris, og derfor også ham, der har inviteret dronningen og de 70 gæster.

Flemming Madsen, der er tidligere faglig sekretær i fagforbundet 3F, vil ikke svare på, hvilket hotel han havde valgt, hvis han var borgmester.

- Det er et teoretisk spørgsmål, og det vil jeg ikke svare på. Det dilemma ville jeg aldrig blive stillet overfor, siger han.

Men hvis du som formand for Teknik- og Erhvervsudvalget skulle invitere en delegation på middag på et af byens hoteller, hvilket ét ville du så vælge?

- Jeg ville formentlig vælge ét med overenskomst.

Hvorfor?

- Fordi jeg synes, det er vigtigt, at man har en overenskomst. Det har jeg aldrig lagt skjul på, siger Flemming Madsen.

Var det så en fejl, at Bo Hansen valgte Stella Maris til dronningemiddagen?

- Nu vil du have mig til at hænge Bo ud, og det får du mig ikke til. Bo og administrationen har truffet et valg for flere måneder siden, og det respekterer jeg. Det gjorde de sikkert i den bedste mening på det tidspunkt, siger Flemming Madsen.

EL rejser sagen

Jesper Kiel fortæller, at Enhedslisten vil forsøge at tvinge restauranten i Borgerforeningen til at tegne en overenskomst med de ansatte. Han understreger, at Borgerforeningen får et tilskud fra kommunen, og at han på den baggrund mener, at kulturhusets samarbejdspartnere bør leve op til visse standarder - deriblandt restauranten Kok Brasserie og Café.

Enhedslisten vil nu rejse sagen i Økonomiudvalget.

- Vi har for nylig på vores foranledning besluttet, at de selvejende daginstitutioner skal leve op til vores indkøbspolitik og dermed også vores arbejdsklausuler. På samme måde vil vi forsøge at arbejde os frem på det her område, siger Jesper Kiel.

Det forslag bakker Flemming Madsen op om.

- Det er urimeligt, at vi har så mange arrangementer i Borgerforeningen, uden at restauranten har tegnet en overenskomst. Hvis vi ikke gav tilskud og lagde så mange arrangementer derovre, hvad skulle restauranten så leve af, spørger Flemming Madsen.

Før dronningebesøget: S og EL i slagsmål om principper og overenskomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce