Budgettet skal overholdes, og det betyder at Svendborg Sygehus' barselsafsnit fremover vil holde lukket i julen, påsken og dele af sommerferien

Barselsafsnittet på Svendborg Sygehus skal vil fremover være lukket i julen, påsken og tre uger i sommerferien.

Det er ganske enkelt nødvendigt for at kunne holde sig inde for budgettets rammer, forklarer Anette Frederiksen, der er chefjordemoder på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling på OUH i både Svendborg og Odense.

- Det handler om, hvordan vi får brugt de ressourcer, vi har, bedst muligt inden for den økonomiske ramme, vi har til rådighed, siger hun.

Som følge af besparelser og effektiviseringer på afdelingen er Svangreklinikken og 7 ud af 11 barselssenge i Svendborg lukket ved årsskiftet. Men fødegangen, som hører til blandt landet absolut bedste består.

Når der er ferielukket, vil sydfynske fødende, der har brug for barselsophold i mere end 24 timer, kun kunne blive tilbudt en seng i Odense. Omvendt vil fødende i Odense med tilsvarende behov kunne blive sendt til Svendborg på barselsophold, da der også netop er indført ferielukning tre uger sommeren over på barselsafsnittet Vuggen i Odense.

Ferielukningen vækker dog ikke begejstring hos jordemoder og tillidsrepræsentant Birgitte Valeur i Svendborg.

- Jeg synes, det er rigtig uheldigt, og jeg synes ikke, vi giver det, familierne har ret til i forhold til fødeplanen, siger hun.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
Jordemoder forarget over ubrugte penge

Jordemoder forarget over ubrugte penge

Nåede frem til fødsel trods omvej i luften

Nåede frem til fødsel trods omvej i luften

6
Fartbøde til jordemor: - Ellers havde jeg født på færgen

Fartbøde til jordemor: - Ellers havde jeg født på færgen