11.000 underskrifter har gruppen Stop lukningen af fødeafdelingen og akut-modtagelsen på Svendborg Sygehus nu indsamlet. Lørdag samler gruppen de sidste underskrifter på Torvet i Svendborg.

Initiativtageren til "Stop lukningen af fødeafdelingen og akut-modtagelsen på Svendborg Sygehus", Andreas Møller, havde håbet på 10.000 underskrifter mod lukningen af fødeafdelingen og akut-modtagelsen på Svendborg Sygehus.

Målet er nået - og mere til. 11.000 underskrifter er det blevet til, dagen før den sidste offentlige underskriftindsamling lørdag, der finder sted på Torvet i Svendborg. Det skriver borgerbevægelsen i en pressemeddelelse.

- Vi har 11.000 underskrifter i hus, da den lokale langelænder og ildsjæl Frank Lundstrøm har 3225 underskrifter alene fra Langeland - og det tal bliver nok højere. Han vil aflevere de mange underskrifter til mig på lørdag i forbindelse med dialog og underskriftsindsamlingen på torvet i Svendborg, siger Andreas Møller.

Gruppen er nu i slutspurten, og ifølge Andreas Møller viser tallene, at hver tredje langelænder har skrevet under enten fysisk eller online.

- Det viser, at kampen ikke kun er en isoleret Svendborg-sag, men en stærk regional kamp, som har været en stor succes. Det nytter noget at stå sammen, siger han.

- Sender et stærkt signal

Ikke alle underskrifter er endnu talt op, og Andreas Møller regner med, at der lørdag vil komme ind flere navne på den lange liste.

- Med det boost borgmesteren, byrådet, jordemødrene og de mange frivillige vil komme med på lørdag, er det måske ikke urealistisk, at vi når en 14-15.000 underskrifter. Det vil være både fantastisk og et ekstremt stærk signal at sende. Sydfyn og Øerne har bevist, at vi står sammen, siger Andreas Møller.

- Det viser, at kampen ikke kun er en isoleret Svendborg-sag, men en stærk regional kamp, som har været en stor succes.

Gruppen vil være at finde på torvet i Svendborg lørdag klokken 10.00-13.00, hvor blandt andet sygehusets jordemødre vil være at finde med jordemoderkaffe og kage.

  • Kirstine Dalgaard Nielsen

    Af:

    Journalist på Fyens.dk. Har tidligere været journalist på Ærø og i Svendborg.

Mere om emnet

Se alle
3
Folkemøde mod lukning af fødegang

Folkemøde mod lukning af fødegang

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Sundhedsplejerske imod spareforslag

Sundhedsplejerske imod spareforslag