Flygtningebørn får lektiehjælp


Flygtningebørn får lektiehjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVENDBORG: Lektiehjælp skal sikre tosprogede elever på Nordre og Østre Skole i Svendborg en skolemæssig baggrund på lige fod med andre danske børn, så de får de samme forudsætninger for at klare sig i det danske samfund.

- Disse elever har brug for at have så meget dansk som muligt og for et forum, hvor de kan afprøve deres danske brugssprog, siger skoleinspektør Knud Fruelund Hansen på Østre Skole, hvor man er i gang med projketets opstartsfase.

Dansk Flygtningehjælp står sammen med Integrationsministeriet bag projektet, som allerede er etableret på fem skoler i Odense og nu har nået Svendborg. Lektiehjælpen drejer sig hovedsageligt om dansk og matematik, men skal ud over det faglige aspekt også skabe et socialt forum, hvor de tosprogede elever får kontakt med danskere, der ikke lige er lærere.

- Indtil videre har omkring 15 elever fra tredje til syvende klassetrin meldt sig til lektiehjælpen, men vi regner med at flere kommer til, fortæller Knud Fruelund Hansen.

Man har orienteret forældrene til de tosprogede elever om tilbuddet på møder, og børnene har fået et brev på deres modersmål med i rygsækken.

Dansk Flygtningehjælp startede projektet op på Fyn allerede i foråret og har i flere omgange søgt frivillige lektiehjælpere til de mange interesserede skoler.

- Der kræves ingen særlige faglige evner, dog skal alle frivillige kunne fremvise en ren børn- og unge-attest, fortæller Anders Jacobsen fra Dansk Flygtningehjælp Fyns Lektiehjælpsprojekt.

Indtil videre har cirka 35 personer meldt sig i Svendborg, og de nystartede lektiehjælpere er ifølge Anders Jacobsen hovedsageligt studerende og førtidspensionister. Fem fynske skoler står stadig på venteliste til lektiehjælpen.

Flygtningebørn får lektiehjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce