Slukning blev afsluttet tirsdag klokken 09.00 efter 20 timers arbejde.

Svendborg: Først tirsdag klokken 09.00 - efter 20 timers brandslukning - kunne Falcks trætte brandfolk returnere fra det udbrændte kontorhus i Svendborg Havn. Kontorhuset ligger nu i et skumbad.

- Der blev ved med at opstå brandlommer natten igennem, så det har været en hård nød at knække for brandfolkene, oplyste vagthavende indsatsleder, Peter Melgaard, klokken 09.00 på Frederiksøen.

Problemet var blandt andet stabiliteten på det sejlende højhus, der ligger til reparation. Vandet var pumpet ud af skibet og kæmpekraner holdt det fast, så det ikke tippede rundt i bassinet. Men da det brændte på dækket, kunne brandfolkene ikke gå om bord og få slukket de talrige ildlommer, der opstod aftenen og natten igennem.

Men nu skulle alt være roligt om bord på det opsigtsvækkende fartøj.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Født 18/7 1949. Uddannet Fyns Amts Avis og Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus 1972. Ansat på Tips-Bladet og Demokraten, Aarhus, samt Fyns Amts Avis 1972-1985 og 1994-? Ansat ved lokal TV i Svendborg fra 1985-1988. Blev selvstændig og startede Weekend TV Svendborg i 1988. Lukket 1994. Gift med Annette Nielsen, tre børn. Bopæl Brombærvej 2, 5700 Svendborg.

Mere om emnet

Se alle
Flydende højhus: Brandfolk slås med ilden

Flydende højhus: Brandfolk slås med ilden

2
Ustabilt: Brand i flydende højhus kræver mere grej

Ustabilt: Brand i flydende højhus kræver mere grej

Svendborg: Flydende højhus brænder i havnen

Svendborg: Flydende højhus brænder i havnen