Røde Kors i Svendborg er i gang med at forberede julehjælpen til de mange familier, der har brug for en håndsrækning. I år er der flere end tidligere, meddeler Røde Kors.

Svendborg: Der er flere familier i Svendborg i år end tidligere, som har brug for Røde Kors' julehjælp.

Røde Kors' lokalafdeling i Svendborg er i øjeblikket ved at forberede julehjælpen, som de forventer at uddele til 160 børnefamilier - en stigning i forhold til sidste år, hvor 100 sydfynske børnefamilier modtog hjælpen.

Faktisk er behovet for julehjælpen steget støt landet over. Det mærker Kjeld Jønsson, ansvarlig for julehjælpen i Svendborg, også.

- Jeg får rigtig mange, meget taknemmelige tilbagemeldinger fra familierne. En kvinde meldte tilbage, at hun græd af taknemmelighed, da hun blev tilbudt julehjælpen, siger Kjeld Jønsson i en pressemeddelelse.

Julehjælpen går til familier, der har svært ved at klare julen uden en ekstraordinær håndsrækning. Sidste år gav Røde Kors julehjælp til 10.000 familier over hele landet, mens man i år forventer at uddele hjælp til 11.000 familier.

Det er i samarbejde med landets kommuner, at Røde Kors udvælger de familier, der skal modtage julehjælp. I dagene op til jul får familierne en kurv fyldt med varer eller et gavekort til Coops butikker på 800 kroner, så de selv kan købe de varer, de har brug for op til jul.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Flere søger julehjælp på Ærø: Sognepræst kommer ud til tomme køleskabe

Flere søger julehjælp på Ærø: Sognepræst kommer ud til tomme køleskabe

Kommunen bidrager til koordinering af julehjælp

Kommunen bidrager til koordinering af julehjælp

Behovet stiger og stiger: Så mange kroner julehjælp deles ud i Fredericia

Behovet stiger og stiger: Så mange kroner julehjælp deles ud i Fredericia