Flammer i frituren: Familie tacklede brand forbilledligt

Forarbejdet var gjort, da beredskabet ankom til huset med den brændende frituregryde i Høje Bøge-kvarteret. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Flammer i frituren: Familie tacklede brand forbilledligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsatsleder roser børnefamilie for deres håndtering af situationen, da der udbrød brand i deres frituregryde.

Svendborg: En børnefamilie fra Høje Bøge-kvarteret får søndag morgen stor ros fra indsatsleder ved Beredskab Fyn Brian Christensen, der lørdag aften sammen med brandvæsnet måtte en tur med udrykning ud til den nødstedte familie.

I familiens køkken var der udbrudt brand i en frituregryde, men det bragte ikke familien ud af fatning.

- Det blev meget lidt omfattende, fordi familien har handlet helt forbilledligt, siger Brian Christensen.

Da de opdagede flammerne i frituregryden, lagde de et brandtæppe hen over gryden, lukkede alle døre i huset og samlede alle beboere og gæster ét sted uden for huset. Med andre ord greb ingen i panik til vand, hvilket er noget nær det værste, man kan stille op mod brændende olie. Og da brandvæsnet ankom, var der ingen tvivl om, at alle var ude af huset og i sikkerhed.

Og det er, hvis nogen skulle være i tvivl, opskriften på, hvordan man tackler en frituregryde i brand.

- Det er et skoleeksempel på, hvordan man håndterer sådan noget ordentligt og sikkert. Og det betyder, at der er sket minimal skade på huset, siger indsatslederen.

Han forklarer, at de lukkede døre har betyder, at ilden hverken har fået ilt til at udvikle sig eller mulighed for at sprede sig og give sodskader andre steder i huset.

- Branden havde stensikkert haft et betydeligt større omfang, hvis ikke den var blevet håndteret korrekt, for der er så meget energi i sådan noget olie. Det kan give en hurtig og kraftig brandspredning, siger Brian Christensen.

Familien slap, takket være snarrådigheden, med en forkulningsskadet bordplade og småskader lige omkring stedet, hvor gryden stod.

Flammer i frituren: Familie tacklede brand forbilledligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce