Filmfest klar med programmet: Satser på gratis arrangementer

Sail-in movie på Svendborg Havn, filmprisuddelinger, børnelørdag og så en hel masse Ghita Nørby er blandt arrangementerne til den ugelange filmfest Svend18 i slutningen af august. Foto: Andreas Bastiansen, Peter-Leth Larsen, Pressefoto, Scanpix/Linda Kastrup

Filmfest klar med programmet: Satser på gratis arrangementer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svend18 er klar med programmet for årets filmfest, og eventchef Anja Mia Haas fortæller, at de har forsøgt først og fremmest at gøre aktivteterne gratis. Hun kalder programmet for bredt og dybt.

Svendborg: Der er noget for børnene, de unge og de gamle. For nørderne, og folk, der bare vil hygge sig. Sådan beskriver eventchef Anja Mia Haas fra Svendborg Event programmet til den ugelange filmfest Svend18, der løber af stablen fra den 25. august til 1. september i Svendborg.

- Det er et dybt og bredt bredt program, hvor der er noget for alle, siger hun.

Hun fortæller, at det har været et mål at kunne skrive nul kroner ud for billetprisen, så ofte som muligt.

- Så mange arrangementer som muligt skal være gratis, så alle har lige vilkår for at komme ind og se og opleve tingene helt tæt på.

Svend18
Den ugelange filmfest Svend18 starter lørdag den 25. august og slutter lørdag den 1. september. Programmet er fredag blevet offentliggjort, og vi har bedt eventchef Anja Mia Haas om anbefalinger de enkelte dage.Lørdag den 25. august: Børnelørdag, klokken 10 til 16 i Krøyers Have. Stuntshow, tre koncerter og to filmvisninger.

Søndag: Quizbattle, klokken 18 på Torvet. Ghita Nørby og borgmester Bo Hansen dyster i paratviden om "Baronessen og Benzintanken". Og Sail-In Movie på Honnørkajen klokken 20.45. Filmen Kon-Tiki vises på storskærm.

Mandag: Tilblivelsen af tv-serien Kolonien, klokken 16 på Torvet. Tre episoder af ungdomsserien, som er blevet optaget i det sydfynske vises, og producenten fortæller og svarer på spørgsmål.

Tirsdag: En historisk talk - Vores møde med Lykke-Per, klokken 16.30-17.30 i Borgerforeningen. Filminstruktør Bille August og chefredaktør Christian Jensen i samtale om litteratur.

Onsdag: Svend18 prisfest, fra klokken 18 på Torvet.

Torsdag: Filmvisning Nøgle Hus Spejl, klokken 19 i demensbyen. Ghita Nørby og instruktør Michael Noer præsenterer og viser filmen Nøgle Hus Spejl.

Fredag: Fredagsbar og filmvisning af Dan Dream, klokken 16 i Rundbuehallen på Frederiksø.

Lørdag den 1. september: Sømand i Knibe og Flådens Friske Fyre, klokken 14 i Lundeborg. I lastrummet på coasteren Caroline S bliver de to gamle danske film med Ghita Nørby vist.

Stolte af Ghita Nørby

Programmet indeholder selvfølgelig den årlige prisuddeling af Svendpriserne - filmpriserne, hvor det er publikums stemmer, der afgør, hvem der skal løfte statuetten - på Torvet onsdag den 29. august, og derudover blandt andet snigpremierer, workshops, en snak mellem filminstruktør Bille August og chefredaktør Christian Jensen og en børnelørdag.

Og så hylder Svend18 skuespillerinden Ghita Nørby blandt andet med masser af film og muligheder for at møde en af dansk films største stjerner gennem tiden.

- Vi er stolte af at kunne præsentere Ghita. Dels at hun takkede ja, men også at hun deltager i rigtig mange ting og er til rådighed, siger Anja Mia Haas, der blandt andet peger på en quizdyst mellem Ghita Nørby og borgmester Bo Hansen (S) på Torvet søndag den 26. august klokken 18.

Hun kalder antallet af programpunkter til festivalen for forholdsvist voldsomt, men indrømmer også, at hun har en favorit.

- Der er så mange ting, men jeg glæder mig helt vildt til at se Kon-Tiki på havnen, når der er sail-in movie. Stemningen er altid så magisk på havnen, og det glæder jeg mig personligt mest til.

Kulturnat med andet end film

Fredag slutter ugen af med kulturnat, hvor der vises dokumentarfilmen Buena Vista Social Club på Torvet, men hvor også rundvisning i demensbyen, en historisk gennemgang af landsstævnet i billeder og åbent skib på sejlskibsbroen figurerer i Svend18-programmet. Anja Mia Haas erkender, at ikke alle programpunkterne om fredagen har så meget med film at gøre.

- Det har ikke så meget med filmfest at gøre, at vi har kulturnat, bortset fra at vi gerne vil lave en stor fest under Svend18 for byens borgere. Det gør vi med salsatema og Buena Vista Social Club, og at resten af byen også byder ind er også rigtig dejligt, siger hun.

Festaften på Torvet

Højdepunktet vil dog uomtvisteligt blive onsdagens prisuddeling og filmfest for åben himmel, hvor Anja Mia Haas fortæller, at TV2s Go' Aften Danmark sender live, og så lover hun en "perlerække af stjerner".

- Folk skal komme på Torvet. Det bliver en festaften. Det er dejligt, når der er masser af folk, og det er der jo altid.

Se hele programmet på svendfilmfest.dk.

Filmfest klar med programmet: Satser på gratis arrangementer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce