Ejeren af Rødkilde Gods har tidligere fået nej til et solcelleprojekt, men nu prøver han igen. Og denne gang på et dobbelt så stort areal.

Man skal uden videre tage et nej for et nej.

Det kunne godt være den filosofi, der driver Kim Rasmussen, som ejer Rødkilde Gods nær Ulbølle.

I hvert fald har han nu søgt om lov til at sætte et solcelleanlæg op umiddelbart vest for byen - på selvsamme placering, som han fik nej til at plante solceller på for små to år siden.

Og mens anlægget dengang skulle fylde fire hektar, skal det nu strække sig over otte.

- Hvis det er tilfældet, så bliver der gang i den igen.

Modstander: Har ikke hørt om planerne

Kim Rasmussen ønsker mandag ikke at udtale sig om sagen, men det vil Ove Bruun Pedersen gerne.

Tilbage i 2014 var han talsmand for en gruppe, der kæmpede mod solcelleplanerne, og han er overrasket over at høre, at der er røre i sagen igen.

- Jeg har ikke hørt noget om, at han (Kim Rasmussen, red.) ønsker at etablere et nyt anlæg. Hvis det er tilfældet, så bliver der gang i den igen, siger Ole Bruun Pedersen med adresse til den heftige modstand, der blandt andet blev udtrykt på et borgermøde og altså endte med at få politikerne til at sige nej.

Tilhænger er stadig tilhænger

En enkelt tilhænger havde projektet dog dengang, nemlig Henrik Nielsen (K), der er formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget i Svendborg Kommune.

Han har ikke ændret mening.

- Det er et vigtigt skridt i forhold til at sikre vedvarende energi, siger udvalgsformanden.

En hurtig rundringning til udvalgsmedlemmerne viser dog, at der ikke er stor opbakning til projektet, og så er der Arne Ebsen (Liste T), der selv bor i området.

Og han er endnu mere indædt modstander af projektet, end han var dengang.

- Hvis Kim Rasmussen vil have solceller, så skal jeg gerne anvise nogle placeringer nærmere hans ejendom. Men det er han sikkert ikke interesseret i - måske fordi de vil genere hans udsigt, siger Arne Ebsen.

Sagen bliver politisk behandlet i EBK-udvalget på torsdag.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.