Festivalbossens lystyacht

Foto: Christian Brandt

Festivalbossens lystyacht

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carlsberg Danmark kronede Allan K. Pedersen til skibsreder i tre gyldne dage

"Kundepleje" er det ord, musiksponsorchef i Tuborg, Peter Merlung, brugte, da han skulle forklare, hvorfor Tuborg og dermed Carlsberg Danmark udlånte deres tremastede skonnert "Madonna" til Allan K. Petersen.

Det var ganske vist kun i nogle dage under festivalen, men så kunne festivalejeren også invitere op til 47 mennesker ud i Siø Sund, når han havde lyst til frisk havluft og bølgegang.

Vi tog en tur ud med skibet, som ifølge sloganet "formentlig er det bedste ølskib i verden" og ifølge Allan K. Pedersen det smukkeste i Danmark.

De over tyve meter høje træmaster kommer til syne over siloerne på Kongekajen i Rudkøbing havn. Kongekajen er i øvrigt et udmærket navn til en skonnert af den kaliber. I to af masterne flagrer grønne Carlsberg-flag og gør opmærksom på, at vindforholdene opfordrer til sejlads.

Kigger vi nærmere på skibet, der netop har været med i Fyn Rundt, ser vi en blankpoleret og aldeles velholdt antikvitet. Dækket er skuret som nyt, alle træoverflader skinner i solen og selvfølgelig er der installeret et fadølsanlæg. "Madonna" står der skrevet på måtter, matrostrøjer og fadølsglas. Brian Møller er ansvarlig for skibet og fortæller, hvorfor det hedder "Madonna". Navnet betyder i bibelsk forstand "den der løfter blikket". Og det er det samme, man gør, når ølflasken skal åbnes. Altså løfter "blikket" af flasken. Brian Møller, der kalder sig selv for "korresponderende skibsreder", fortæller videre, at skibet som en slags flydende reklameskilt er vigtigt for Carlsberg Danmark, når det sociale samvær med kunderne skal plejes.
Udadtil et gammelt træskib, men under dæk et moderne udflugtsskib med både computer- og lydudstyr.
Udadtil et gammelt træskib, men under dæk et moderne udflugtsskib med både computer- og lydudstyr.
Foto: Christian Brandt

Ikke bare et skib

Men det bruges også til andre ting. For eksempel blev hele kronprinsesse Marys familie inkvarteret under dæk, da hun skulle giftes med kronprins Frederik. Og det er fine forhold, fortæller Brian. Der bliver tit afholdt konferencer, så computer- og lydudstyr er topmoderne, og det samme gælder for toilet- og kantineforholdene. Da årets grønne koncerter blev skudt i gang, valgte Tuborg at holde pressemødet på "Madonna", som også fik besøg af samtlige musikere.

Så det er ikke bare en træskonnert Allan K. Petersen får lov til at låne, men som Brian Møller stolt udtrykker det:

- Det er havets Rolls Royce.
Foto: Christian Brandt

Festivalbossens lystyacht

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce