Festivalboss jubler over den fredeligste festival hidtil


Festivalboss jubler over den fredeligste festival hidtil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LANGELAND:Endnu inden politiet har opgjort den endelig statistik for årets Langelandsfestival, jubler festivalchef Troels Hersom.

- Det er den fredeligste festival, vi nogensinde har haft, siger han.

Det bekræfter vicepoliti-kommissær Ejgild Rundberg.

- Vi har ikke den endelig statistik klar, men vi ligger helt klart under de andre år. Især når vi tænker på, at der var flere mennesker i år, siger Ejgild Rundberg, der ikke har nogen forklaring på den positive udvikling.

Det har derimod Troels Hersom. Han mener, at det har haft en positiv effekt, at festivalpladsen allerede åbnede om lørdagen samtidig med campingområderne.

- Gæsterne er blevet underholdt fra starten. Der har været børneland, revy og åbne barer og spisesteder. Derfor har vi undgået de spændinger, som vi har oplevet de andre år, efter folk har siddet og ventet i deres campingvogne eller telte i tre-fire dage, siger Troels Hersom.

Ingen festivalhash

Fire voldssager og tre narkosager er hvad, der har været i løbet af festivalugen.

- Antallet af voldssager ligger på det samme niveau, som det plejer. Men man skal også se på, hvad det er for sager. I år har der været to værtshusagtige slagsmål og to slagsmål, der blev foranlediget af den konkurrence, der er mellem lejrene på de unges campingområde. Det er altså ikke umotiverede overfald eller noget i den stil, siger Eigil Rundberg.

Sagerne om narkotika er derimod faldet markant. Fra 12 sager i 2002 og otte sager i 2003 har politiet i år kun stoppet tre festivalgæster med stoffer.

- Det er bemærkelsesværdigt, at alle tre er blevet taget med de her små rør med ko-kain. Hash har vi slet ikke set noget af på årets festival, siger Eigil Rundberg, der garanterer, at Langelandsfestivalen er et trygt sted for Hr. og fru Jensen.

Og tilsyneladende er der heller ikke den store grund til at frygte lommetyvene. Ind til fredag aften var der 10-12 tyverianmeldelser. Så selv om der kan være kommet flere anmeldelser i weekenden, er der langt op til sidste års tal med 58 tyverier.

- Jeg synes generelt, at det er flot, at vi har så få sager, når der er 35.000 mennesker samlet på en festival, siger Eigil Rundberg.

Backstage-slagsmål

Den sidste af de fire voldssager kom bedst som festivalen var ved at være slut.

Festen i backstageområdet kammede over for en 21-årig sjællænder, der uddelte 8-10 knytnæveslag til en 18-årig mand, der måtte tage hjem fra festivalen med hævelser ved det ene øje.

Festivalboss jubler over den fredeligste festival hidtil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce