TILBUD: Nu skal landkrabberne også have mulighed for at stå til søs
SVENDBORG: Der er ingen steder, der er bedre at tilbringe en del af sin sommmerferie, end ude på vandet om bord på et gammelt træskib, hvor sejlene står smukt og det hele dufter af tjære, reb og saltvand.

Det mener ihverfald lederen af Maritimt Center i Svendborg, Anker Lauritsen.

- Men det er ikke lykkedes at overbevise alle om det, siger Anker Lauritsen, så derfor gør vi nu et fremstød fra Svendborg, og i projektet deltager ikke færre end seks kendte og gamle sejlskibe i projektet.

Ture i småbidder

- Det er mit indtryk, at mange egentlig gerne vil prøve sømandslivet ombord på gamle fartøjer, men en hel uge afskrækker tilsyneladende nogle fra at prøve, fortæller Anker Lauritsen.

Derfor er det nye tiltag skruet sådan sammen, der er er muligheder for småture, om dagen, om aftenen og rundt i øhavet.

Man forsøger sig også med miniferier, der går fra fredag til søndag, og i første omgang er det den lille skonnert "Mira" af København, som sejler rundt til forskellige havnebyer, hvor man så overnatter.

I den forbindelse har Maritimt Center udviklet et turpas, som giver rabat til en række museer og attraktioner.

Ugetogter tilbydes

Der bliver også mulighed for at komme på ugetogter bl.a. med "Mira" og "Lilla Dan" af Svendborg.

På alle togter bliver der mulighed for at deltage i arbejdet ombord med at sætte og tage sejl, prøve at stå til rors, men man kan også tage sig en skraber på dækket, men bølgerne klukker op ad skibssiderne.

Samtlige seks skibe, der er med i arrangementet, der foruden de to nævnte, er "Meta" af Rudkøbing, "Hjalm" af Holbæk, "Brita Leth" af Århus og "Freia" af Svendborg, tilbyder gæster at komme med på den berømte Fyn Rundt kapsejlads for bevaringsværdige skibe.

Man kan selvfølgelig charter et skib for en dag og sammen med Ærø Folkehøjskole tilbydes Maritime Højskolekurser.

- Så kan vi næsten ikke byde på flere muligheder til turister som vil forsøge sig som rigtig sejler i sommeren, siger Anker Lauritzen.
  • fyens.dk