Fem ting, du ikke vidste om dronningebesøget


Fem ting, du ikke vidste om dronningebesøget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Amts Avis guider dig og giver dig al tænkelig information om Hendes Majestæt Dronningens besøg i Svendborg den 6. og 7. september. Her er fem ting, du med stor sandsynlighed ikke vidste.

Støvlepudsning seks gange om dagen
Foto: Katrine Becher Damkjær

Gardehusarerne pudser i gennemsnit deres støvler seks gange om dagen. Der rider i alt 52 gardehusarer efter Hendes Majestæt Dronningens karet, når hun torsdag formiddag kører gennem Svendborg.

Hestepære-opsamleren
Arkivfoto

Når Hendes Majestæt Dronningen torsdag formiddag kører gennem dele af Svendborg, har hun følge af 58 heste med ryttere. Den slags sviner som bekendt en del, og derfor har kommunen sørget for, at der allerbagest i følget kører en fejebil, vis fornemmeste opgave er at feje samtlige hestepærer op.

Administrationen er rutemagere
Arkivfoto: Robert Wengler

Det er administrationen i Svendborg Kommune, der har lavet karetruten. Med anbefalinger fra gardehusarerne og politiet. Det fortæller afdelingschef i kommunen, Kim Christoffersen.

Flere af kommunens folk har derfor været ude at gå rundt i byens gader for at finde den rute, der er mest heste- og publikumsvenlig. I den proces er blandt andet Kattesundet blevet valgt fra, fordi gaden simpelthen er for smal.

Svendborgbanen
Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Dronningens karetrute er planlagt, så togene på Svendborgbanen ikke skulle give problemer, når hestene krydser sporene på Frederiksgade. Skulle et af formiddagens tog til eller fra Svendborg alligevel være forsinket, har Svendborg Kommune lavet aftaler med både DSB og gardehusarerne, så enten tog eller heste kan vente et par minutter.

De syv kongelige heste
Foto: Katrine Becher Damkjær

Hoffet medbringer syv kongelige heste. Fire af dem skal trække kareten, mens to skal gå foran. Den sidste er med som reserve. I alt huser Den Kongelige Stald-Etat 13 heste, som alle er hvide kladruberheste, der er en race, som siden 1500-tallet har været avlet til kørsel med vogn eller karet. Racen stammer fra Tjekkiet. Hestene bruges i forbindelse med blandt andet nytårskuren, fødselsdage og sommertogter.

Fem ting, du ikke vidste om dronningebesøget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce