Fem gode råd fra Ditlev Engel

Ditlev Engel fra tænketanken Big Future, var på besøg ved Erhvervslivets nytårskur på Hotel Svendborg tidligere i dag.
Foto: Roland Petersen

Fem gode råd fra Ditlev Engel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg: Der var ingen sørgesang eller sortsyn at spore, da 300 lokale erhvervsfolk og politikere fra såvel byråd som folketing mandag mødtes til Erhvervsrådets nytårskur på Hotel Svendborg.

- Vi er over krisen, kunne borgmester Lars Erik Hornemann starte med at slå fast, og nu gælder det for Svendborg om at få vækst og tilflyttere.

- Gerne gode skatteydere - og så skal I få nogle flere børn, opfordrede han, så det så småt stigende befolkningstal kan fortsætte.

Mens borgmesteren ikke kom nærmere ind på det med at få flere børn, så var der gode råd, hvad angår øget vækst.

De kom fra dagens gæstetalere, tidligere Vestas-direktør og nuværende formand for Danmarks Grønne Investeringsfond og ligeledes formand for tænketanken Big Future 2025, Ditlev Engel.

Sammen med Carsten Lassen, chef for strategisk rådgivning i SE Big Blue, tog han udgangspunkt i rapporten "Forretning med holdbar vækst".

- Vi taler om holdbar vækst, og selvom udfordringen er verdens forbrug af ressourcer og energi, så handler det for os i Big Future kun om økonomi, lagde han ud.

De to spåmænd linede fire megatrends op, som får betydning både på verdensplan og for selv den mindste virksomhed på Sydfyn.

"Udviklingen i den globale middelklasse", "Ressourceudfordringen", "Klimaforandringer" og "Digitaliseringen".

- Få nu styr på jeres CO2-regnskab, inden det bliver for dyrt, sagde Ditlev Engel til den tætpakkede hotelsal.

Del viden på Skype

- Udviklingen går stærkt - især den digitale, men også på ressourcerne. For få år siden diskuterede vi lukning af bankfilialer - nu er der ingen, der brokker sig. Det går altså stærkt. Så fokuser på kundernes behov og indgå partnerskaber og samarbejde - også gerne udenlandske. Det er ikke sværere at mødes skype to skype, end face to face. Og der er mange steder at få hjælp til at finde gode kontakter.

Ditlev Engel og Carsten Lassen gav desuden fem konkrete råd med overskrifterne: "Forstå din virksomheds værdiskabelse", "Invester og innover i dine kunders værdiskabelse", "Skab mere med mindre i alt, hvad du gør", "Forbedre produktiviteten nu" og "Del viden - gentænk ejerskab - åbn døren!".

- Gør nu noget ved det, sagde Ditlev Engel og tilføjede:

- Måske var det på tide, at de nuværende erhvervsledere fik sig en mentor på 20 år til at kigge på organisationen udefra.

Opfordringen til at dele viden og danne netværk, tog formand for Svendborg Erhvervsråd Steen Brogaard Larsen til sig.

- Det er lige præcis det her, vi gerne vil have i Svendborg. Vi skal mødes på tværs og lære hinanden at kende. Og vi skal bruge de organisationer, vi har, sagde han.

Fem gode råd fra Ditlev Engel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce