Farvel til Danmarks Naturfredningsforening: Naturens præsident fra Gudbjerg takker af

Efter 12 år som præsident for Danmarks Naturfredningsforening er Ella Maria Bisshop-Larsen klar til at takke af. Hun forlader posten til april. Foto: Katrine Becher Damkjær

Farvel til Danmarks Naturfredningsforening: Naturens præsident fra Gudbjerg takker af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ella Maria Bisschop-Larsen fra Gudbjerg vil ikke længere være præsident for Danmarks Naturfredningsforening. Hun får blandede ord med på vejen fra Niels Rasmussen, der er tidligere formand for landboforeningen Centrovice.

Gudbjerg: Tidspunktet er det rigtige.

Sådan begrunder Ella Maria Bisschop-Larsen, at hun ikke genopstiller, når der skal vælges præsident i Danmarks Naturfredningsforening 7. april - en post, hun har bestridt de seneste 12 år.

- Jeg fylder 67 næste gang, men har stadig masser af engagement og kunne måske godt have taget en periode mere. Men jeg synes, det er rigtigt at sige, at er der en god kandidat, så skal det være nu. Og det er der, siger Ella Maria Bisschop-Larsen med adresse til, at Maria Reumert Gjerding, der er folketingsmedlem for Enhedslisten, har meldt sit kandidatur.

- Hun er nok en af Folketingets mest indsigtsfulde natur- og miljøpolitikere, og så oplever jeg hende som en politiker, der af hjertet brænder for den grønne sag, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, der bor ved Gudbjerg.

Hun har det fint med beslutningen.

- Jeg vil sige det på den måde, at når Maria stiller op, så kan jeg med ro i sindet trække mig tilbage, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Om Ella Maria Bisschop-Larsen
Ella Maria Bisshop-Larsen er født 10. februar 1951.Er uddannet cand.scient. i biologi fra Københavns Universitet.

Var fra 1979 til 1987 ansat i Miljøstyrelsen, hvor hun arbejdede med risikovurdering af pesticider.

Har boet i Svendborg Kommune siden 1987.

Var afdelingsleder i Fyns Amt fra 1990 til 2005 og havde ansvar for blandt andet grundvandsbeskyttelse og håndtering af jordforurening.

Blev siden sekretariatsleder i Miljøforum Fyn.

Har været aktiv i Danmarks Naturfredningsforening siden 1988 og har været foreningens præsident siden 2006.

Er gift med Leif Bisshop-Larsen, og parret bor i Gudbjerg.

Gensidig respekt

Den afgående præsident er ikke klar til at sætte ord på sine 12 år på posten, men det vil Niels Rasmussen godt.

Han forlod formandsposten i landboforeningen Centrovice ved årsskiftet og havde inden da ofte krydset klinger med Ella Maria Bisshop-Larsen.

- Jeg synes ikke, at hun og foreningen har forstået eller har været villige til at anerkende, at vi i landbruget har rykket os meget i retning af at varetage interessen for naturen og miljøet. Det kunne de godt have givet os noget anerkendelse for i stedet for at fastholde det indre fjendebillede på nethinden, siger Niels Rasmussen, der samtidig anerkender, at et landbrug og en naturfredningsforening sjældent vil have samme mål.

- Det er klart, at der vil være en interessemodsætning, og sådan en kan man kun håndtere, hvis man har gensidig respekt for hinanden. Det har vi trods alt haft, og så vil jeg sige, at jeg altid har haft fornøjelse af at møde passionerede mennesker. Og det er hun, siger Niels Rasmussen.

Det er Danmarks Naturfredningsforenings små 200 personer store repræsentantskab, der vælger den nye præsident 7. april.

Farvel til Danmarks Naturfredningsforening: Naturens præsident fra Gudbjerg takker af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce