Rollo-formand Henrik Hansen træder tilbage efter 29 år, mens Raymond Christensen stopper som cheftræner

Svendborg: Det bliver en historisk generalforsamling i bokseklubben Rollo den 21. april.

Her træder klubbens formand gennem de seneste 29 år, Henrik Hansen, tilbage, og samtidig har den levende Rollo-legende, Raymond Christensen, besluttet sig for at stoppe som cheftræner og matchmaker efter 26 år i klubbens tjeneste.

Henrik Hansen fortæller, at han synes tidspunktet for at træde tilbage fra formandsposten, er det rigtige.

- Jeg er nok ved at være lidt slidt i kanten, og da der stod en ung gut, som var parat til at tage over, så synes jeg, tiden var den rigtige, siger han.

Gutten, som han henviser til, er faktisk en kvinde - nemlig den tidligere mesterbokser Christel Black, der har været næstformand i Rollo i tre år, og som har sagt ja til at overtage formandsposten.

Henrik Hansen forlader ikke helt klubben.

- Jeg vil gerne fortsætte i bestyrelsen, og være ligeså aktiv i klubben som hidtil, men jeg har haft brug for at få nogle andre opgaver, siger han.

Kamp om ringhjørnet

Når han træder tilbage nu, hænger det også sammen med, at Raymond Christensen har valgt at stoppe i rollen som cheftræner. Og baggrunden for den beslutning er ikke uden konflikt.

Raymond Christensen fortæller, at en anden af klubbens fire trænere, Kim Ditmarsen, har krævet, at han skulle sekundere ligeså meget i ringhjørnet under kampene som Raymond Christensen, og det har cheftræneren ikke villet acceptere.

- Det synes jeg ikke er rimeligt i forhold til den indsats, vi hver især yder, men bestyrelsen har ment, at vi skal sekundere lige meget, og det må jeg acceptere. Men det betyder, at jeg stopper som cheftræner, og nu vil bruge sommerferien til at tænke over fremtiden, siger Raymond Christensen, der understreger, at han elsker at arbejde med bokserne og ikke er uvenner med nogen i klubben.

Henrik Hansen ærgrer sig over bruddet. Han fortæller, at han på det seneste har savnet en tættere dialog med cheftrænerene.

- Det har ramt mig lidt, at den har manglet, men der er fejl ved os alle, siger han.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.