Fanget på overvågningskamera: Fængslet for voldtægtsforsøg nytårsnat

Den 22-årige mand kunne ikke huske sin færden nytårsaften og nat, men han blev to gange fanget af et overvågningskamera ved Danske Bank. Grafik: Leif Nørmark Sørensen

Fanget på overvågningskamera: Fængslet for voldtægtsforsøg nytårsnat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 22-årige somalisk mand er fængslet i fire uger for voldtægtsforsøg i gågaden i Svendborg nytårsnat.

Svendborg: Billederne fra et overvågningskamera ved Danske Banks hæveautomat i Møllergade i Svendborg blev afgørende, da en 22-årig mand fra Somalia mandag blev fængslet i fire uger, sigtet for voldtægtsforsøg.

Manden forklarede i grundlovsforhøret ved retten i Svendborg, at han ikke kendte noget til en 21-årige kvinde, der var forsøgt voldtaget ud for Tinas Neglepleje i Møllergade 12, lidt før klokken fem nytårsmorgen.

Den 22-årige forklarede, at han nytårsaften var på besøg hos en kammerat i Jægermarken i Svendborg, og at han ved 23-tiden fik en chokerende besked om, at hans tre brødre var blevet dræbt i Libyen. Han forklarede, at han efter beskeden ikke huskede noget fra de følgende tre døgn.

Nytårsfest på Crazy Daisy

Men overvågningsbillederne fra Danske Bank afslørede mandens færden. Han blev afsløret på billeder fra bankens hæveautomat klokken 04.39, og banken har tilmed bekræftet, at der på samme tidspunkt blev hævet penge på hans kreditkort.

14 minutter senere - klokken 04.53 - blev han igen fanget på Danske Banks overvågningskamera, og på disse billeder kan man se den 22-årige mand løbe i modsat retning mod Gerritsgade og Korsgade.

I mellemtiden blev den 21-årige kvinde forsøgt voldtaget mindre end 100 meter længere oppe af Møllergade - ud for nummer 12. Hun havde fejret nytår på Diskotek Crazy Daisy i Frederiksgade sammen med sin kæreste og nogle venner, og hun gik efter et skænderi med kæresten alene op imod Café Hindenburg på Klosterplads, hvor hun bestilte en burger.

Da der var lang kø for udlevering af burgere, besluttede hun sig for at gå en tur op ad Klosterstræde mod Møllergade, og her traf hun en mand, der passede på signalementet af den 22-årige. Han spurgte, om hun ville hjælpe ham til at tale bedre dansk, og om hun gav et kys, og kort efter tvang han hende ned på gaden, hvor han kyssede hende og tog hende på brysterne og på benene udenpå tøjet.

Den 21-årige kvinde forklarede senere til politiet, at hun var sikker på, at hun skulle voldtages.

Hun strittede imod og råbte på hjælp, og en kvinde i en lejlighed i Møllergade hørte hendes råb, som hun forklarede lød desperate. Da hun kom til, og yderligere en flok kvinder kom gående ned af Møllergade fra Lilletorv, løb gerningsmanden væk.

Tynd bevisførelse

Politiets anklager, Jacob Thaarup, var ikke i tvivl om, at den 22-årige var på gerningsstedet på det anførte tidspunkt, og han syntes, at mandens forklaring om et tre dage langt blackout virkede søgt og konstrueret.

Han krævede øjeblikkelig varetægtsfængsling og fastslog, at den 22-årige efter blot fire år i Danmark havde en så løs tilknytning til det danske samfund, at der var en overhængende fare for, at han ville flygte og unddrage sig straf, hvis han ikke blev fængslet.

Den anmodning fulgte dommer Anders Munch-Jensen, der varetægtsfængslede den 22-årige frem til den 6. marts, blandt andet på grundlag af overvågningsbillederne fra Danske Bank.

Sagen skal dog først vurderes af landsretten, for den 22-årige og hans forvarer, advokat Claus Olsen, kærede på stedet fængslingen til landsretten. Claus Olsen kaldte politiets arbejde i sagen for "en tynd form for bevisførelse".

- Han har muligvis hævet nogle penge i Danske Banks hæveautomat mellem klokken fire og fem nytårsnat, men hvis det skal afstedkomme en varetægsfængling i forhold til en eventuel forbrydelse, så vil Fyns Politi få rigeligt at se til, fastslog Claus Olsen.

Fanget på overvågningskamera: Fængslet for voldtægtsforsøg nytårsnat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce