Faldt på Torvets glatte fliser

De hvide af fliserne på Torvet har siden, de blev lagt i jorden, været genstand for kritik. En kritik, der blusser op, efter en 70-årig kvinde på faldt.
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Faldt på Torvets glatte fliser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De hvide fliser på Torvet og i gågaden er under kritik her et år efter, de blev lagt i jorden. Forleden faldt en 70-årig kvinde på fliserne

- Jeg gled direkte ned på snotten.

Sådan fortæller 70-årige Birthe Lund Nielsen om den oplevelse, hun havde i onsdags på Torvet i Svendborg.

Det var mødet med en af de kontroversielle, hvide fliser på Torvet, der resulterede i et fald.

- Når du træder ud på flisen, kan du slet ikke få noget modstand på den, så jeg forstår ikke, at der ikke var saltet på fliserne eller noget. Dér, hvor jeg falder, var flisen desuden dækket til med sne, så man ikke kunne se den, siger Birthe Lund Nielsen, der er sikker på, at flisens belægning gjorde udfaldet.

- Det var ligesom at gå på en isflade. Også selvom jeg havde vinterstøvler på, fortæller hun.

Den 70-årige kvinde slog armen, som dog ikke er brækket.

Hun har ikke kontaktet Svendborg Kommune med sin skade.

En anden ruhed

Kjeld Bussborg Johansen, chef for kommunens Center for Ejendomme og Teknisk Service, beklager, at Birthe Lund Nielsen faldt på Torvet. Han vil dog ikke umiddelbart tilskrive fliserne hele skylden.

- Vi ved jo godt, at de hvide fliser har en anden ruhed end de andre fliser. Det bliver opfattet som om, de er glatte. Det ved vi godt. Men vi har testet fliserne både denne og sidste vinter, og det viste, at fliserne ligger inden for grænser, vi opererer med, og som belægningen skal have, siger han.

- Vores udfordring er, at vores fliser har forskellig ruhed og ligger ved siden af hinanden. Det overrasker engang imellem dem, der kommer gående på Torvet. Specielt, når der er lidt vådt, kan forskellen i flisen føles større end den normalvis er. Det er selvfølgelig dybt beklageligt, når folk falder på vores offentlige gaderum, men det er altså ikke kun på Torvet, vi har de her uheld.

Læs mere i Fyns Amts Avis lørdag.

Faldt på Torvets glatte fliser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce