Færre heroin-narkomaner


Færre heroin-narkomaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til gengæld flere misbrugere af de "hurtige" stoffer, konstaterer lederen af Behandlingscenter Svendborg

Svendborg: De "gammeldags" heroin-sprøjtenarkomaner bliver der færre af, mens misbrugerne af hurtige stoffer som kokain, ecstasy og amfetamin vokser i antal.

- Inden længe tipper vægtskålen, vurderer Erandi Christensen, der er leder af Behandlingscenter Svendborgs voksenafdeling.

Centret har taget konsekvensen af udviklingen og udvidet åbningstiden, så huset på Dronningholmsvej nu holdes åbent allerede fra kl. 6.30. Og torsdag er lang arbejdsdag for de 17 ansatte akkurat som på andre offentlige kontorer.

- Det betyder, at misbrugerne af "smarte" stoffer, som stadig er i stand til at passe deres arbejde, ikke behøver tage fri eller sygemelde sig for at opsøge os. For hvis de fortæller på arbejdspladsen, at de har et stofmisbrug, så bliver de smidt ud. Virksomhederne har gerne en alkoholpolitik, men ingen for stofmisbrugere, siger Erandi Christensen.

Hun konstaterer også, at stadig flere henvender sig i anledning af et stort dagligt hashforbrug.

Behandlingscenter Svendborg har plads til 150 narkomisbrugere, men kapaciteten er ikke mere presset, end at nye klienter kan komme til fra den ene dag til den anden.

Sådan var det ikke for ti år siden, da det daværende Fyns Amt byggede centret.

- Dengang var der en ventetid på op mod 21 måneder. Helt urimeligt, siger Erandi Christensen.

Helle Christensen, 38 år og stofmisbruger, nikker bekræftende. Da hendes heroinforbrug blev ukontrollabelt for 14 år siden, måtte hun vente 11 måneder på behandling. Dengang holdt centret til under beskedne kår i Grubbemøllestræde.

- Jeg blev ramt af en kræftsygdom og fik derfor den medicin, jeg havde brug for. Sådan blev jeg narkoman, fortæller Helle Christensen.

Hun har siden været på metadon-behandling i ti år, men i en 3-4 årig periode holdt hun sig clean. Ind til sidste sommer.

- Man skal altid være opmærksom og ikke hvile på laurbærrene. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle få tilbagefald, men der sidder altså en lille djævel inde i baghovedet, konstaterer Helle.

Hun er tilbage i behandling og i øjeblikket sammen med andre brugere travlt optaget af at forberede jubilæumsfesten på torsdag.

Også lederen Erandi Christensen ser frem til mærkedagen.

- Dette sted er den første bygning i landet, som blev rejst alene til dette formål. Huset her blev toneangivende i Danmark, siger hun stolt.

13-14 brugere forlader hvert år centret som stoffrie.

- Stofmisbrugere får færre tilbagefald end for eksempel rygere. Og når det sker, er de hurtigt oppe på hesten igen, siger Erandi Christensen.

heb@fyens.dk xx

Færre heroin-narkomaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce